Omleta franțuzească, cea mai pufoasă omletă din lume. Iată cât de ușor se prepară

6

Dimensiune font:

| 06-10-2022 17:15

O astfel de rețetă este această omletă magnifică. Omleta Poulard a apărut pe insula franceză insula franceză Mont Saint Michel, încă în secolul al XIX-lea, fiind inventată de Annette Poulard.

Femeia avea un hotel și era în căutare de rețete delicioase pentru oaspeții hotelului. Unul dintre oaspeți i-a împărtășit un mod rapid de a găti ouăle. Curând, Annetta a inclus rețeta în meniul restaurantului. Mâncarea a devenit atât de populară încât a adus faimă, mai întâi, insulei, apoi întregii țări.

Dar, de fapt, toată lumea poate găti acest fel de mâncare, iar astăzi vă vom spune cum.

Ingrediente:

4 ouă,

2 linguri de lapte,

p>sare după gust.

 

Prepararea

Separam gălbenușurile de albușuri. Într-un bol rece și uscat se pun albușurile, se adaugă un praf de sare și se mixează până obțineți o spumă fermă.

Gălbenușurile se bat și ele cu laptele, până se omogenizează. Se încălzește o tigaie, unsă cu unt, se dă focul la minim și se toarnă gălbenușurile, care trebuie întinse pe toată suprafața.

Când gălbenușurile s-au întărit puțin, punem peste ele albușurile bătute și, cu o spatulă, le întindem uniform pe suprafață. Tigaia se acoperă cu un capac și omleta se lasă pe foc mic, timp de 3-5 minute.

Inițial, omleta va crește dar, odată ce ridici capacul, acesta va cădea un pic. Să știți că acest lucru este complet normal, pentru că omleta va rămâne în continuare înalta și luxuriantă.

Puteți verifica starea de pregătire cu o spatulă. Dacă se lipește, atunci omleta mai trebuie ținută pe foc. Dacă nu se lipește, omleta este gata.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:30

 

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
03/12/2022 07:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Clătite cu morcovi
02/12/2022 15:15

Clătitele cu morcovi sunt cele mai pufoase clătite pe care le vei manca vreodată. Cu ajutorul catorva ingrediente poti avea un desert rapid si gustos in acelasi timp. Aceste clătite portocalii sunt ideale ...

Ce este untul Ghee si ce beneficii are pentru sanatate
02/12/2022 14:45

Ghee este untul din traditia culinara a Asiei de Sud si este o alternativa sanatoasa la untul si uleiul traditional. Acesta contine numai grasime pura, bogata in acizi grasi, vitamine si antioxidanti si este id ...

VIDEO/FOTO - Cea mai gustoasă plăcintă cu dovleac
01/12/2022 14:49

Plăcinta cu dovleac este una dintre cele mai savuroase dulciuri din sezonul de toamnă. Usor de preparat, este mereu un desert apreciat. Pentru aluat avem nevoie de: 500 gr făină, 300 ml apă rece, un pra ...

FOTO- Sarmale cu dovleac
01/12/2022 13:45

Sătenii din comuna timişeană Coşteiu de Sus folosesc pentru a da savoare mancării in postul Paştelui un ingredient cu gust aparte - seminţele de dovleac. Ciorbe de legume, sarmale de post, fasole flecit ...

Fasole cu ciolan, rețeta celebră de Ziua Națională a României
30/11/2022 11:49

Ziua Natională a Romaniei vine si cu o traditie in ceea ce priveste sectorul culinar. Cea mai cerută mancare de 1 Decembrie este deja celebra fasole cu ciolan afumat. Reteta pentru acest preparat este una d ...

Prăjitură cu nucă
30/11/2022 08:47

Dacă iti doresti să prepari un desert delicios si pe placul familiei tale, noi iti prezentăm reteta de prăjitură cu nucă Sumegi. Este un preparat gustos care se realizează in doar cativa pasi simpli.&nbs ...

FOTO/VIDEO - Smoothie, un mic dejun rapid și sănătos
30/11/2022 07:30

     Nu ai timp de micul dejun? Nu-i nicio problemă. Poti apela oricand la un smoothie, care se prepară foarte repede si este foarte sătios.  

Ardei umpluti de post cu ciuperci si bulgur
29/11/2022 15:43

Reteta de ardei umpluti de post pregatita cu ciuperci si bulgur este o alternativa sanatoasa a retetei clasice de ardei umpluti cu carne tocata. Nu doar ca se prepara mai usor, in timp redus, dar este si mai sa ...

FOTO - Ciorba cu ciuperci pleurotus
29/11/2022 13:38

Iti place ciorba de burta, dar nu si carnea din ea? Trebuie neaparat sa incerci varianta mai simpla si mult mai rapida: ciorba de burta falsa, facuta cu ciuperci pleurotus, ce imita tare bine fasiutele de carne ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei