Rulouri de vinete cu mozzarella în sos de roșii

rulouri-vinete-mozzarella-mare

Dimensiune font:

| 11-12-2023 15:13

Rulourile de vinete cu mozzarella în sos de roșii sunt ușor de pregătit, rapide și pot fi făcute în multe variante. Celor care nu le plac vinetele pot folosi dovlecei. 

Ingrediente:

* două vinete (sau doi dovlcei) subțiri

* 125 g mozzarella

* suc de roșii 

* busuioc proaspăt
* sare
* piper
1-2 lingurițe miere sau zahăr
* ulei de măsline
* 2 căței de usturoi
* 2-3 linguri parmezan ras

Mode de preparare

Sucul de roșii se pune într-un vas cilindric, se adaugă mierea, sarea, piperul și se mixează cu un blender  până se obține o pastă fină. Se pun într-o tigaie două linguri de ulei, se adaugă usturoiul pisat, apoi sucul de roșii, 100 ml apă și se fierbe la foc mic câteva minute.
Se adaugă frunzele de busuioc și se lasă deoparte.

Vinetele (sau dovleceii) se taie în felii subțiri pe lungime. Se presară cu sare și se lasă deoparte până ce lasă zeamă. Se așează deasupra lor un prosop de hârtie și se presează cu mâna pentru a absorbi apa.
Se pune la încins un grill din fontă, se unge cu puțin ulei de măsline și se așează feliile de vinete.
Se țin câte două minute pe fiecare parte sau cât să capete forma de la grill.
Se scot și se pun într-o farfurie.

Mozzarella se taie în bucăți potrivite după care se trece la formarea rulourilor, care așează în tavă și se țin la cuptor cam 10-15 minute. Se scot și se servesc cu sosul de roșii fie calde, fie după ce s-au răcit sunt la fel de gustoase. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:04

Biscuiții, o călătorie dulce prin istoria gustului
28/02/2024 14:06

Biscuitii sunt acele delicioase si crocante bucatele de plăcere care ne incantă gusturile si aduc un zambet pe fetele noastre. De la cei simpli cu unt, pană la cei imbogătiti cu ciocolată sau fructe, ...

Cele mai întâlnite ingrediente și rețete din bucătăria mexicană
28/02/2024 09:57

Bucătăria mexicană este una dintre cele mai apreciate din lume, fiind cunoscută pentru aromele intense, combinatiile de ingrediente si diversitatea preparatelor. Aceasta este rezultatul unei combinatii de i ...

Delicii spaniole - Omletă cu cartofi
28/02/2024 08:30

Omleta spaniolă cu cartofi este un deliciu uspr de preparat. Ingredientele principale sunt ouăle si cartofii. Unii mai adaugă ceapă, chorizo, ton sau legume. Este perfectă atat ca aperitiv, mic-dejun sau c ...

 Bucătăria chineză, un mozaic al aromelor și tradițiilor ancestrale
26/02/2024 11:33

Una dintre caracteristicile definitorii ale bucătăriei chinezesti este diversitatea sa regională. China, cu dimensiunile sale continentale si varietatea sa de climă si teren, găzduieste o gamă vastă de s ...

Povești îmbietoare din cuhniile Moldovei
26/02/2024 09:59

Originare din Balcani si răspandite apoi in intreaga regiune a Europei de Est, sarmalele au traversat secole de istorie si au devenit un simbol al familiei si al unitătii. Aceste mici „pachetele de ...

FOTO/VIDEO - Pilaf de urzici
25/02/2024 14:32

Pilaful cu urzici este o retetă usor de pregătit in Postul Pastilor si nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este incă destul de rece si nu prea s-au făcut. Am a ...

Trucuri pentru o friptură delicioasă. Este extrem de simplu să-i păstrezi savoarea
25/02/2024 13:14

Nimic nu e mai bun decat o friptură delicioasă, cu un gust fabulos. De multe ori, incercăm să schimbăm gustul natural al fripturii, prin tot felul de amestecuri in care punem bucătile de carne o zi intre ...

Saltimbocca - friptura la tigaie cu prosciutto si salvie
25/02/2024 12:01

Avand o denumire care in traducere inseamna "sare-n gura", reteta de saltimbocca pare tentanta inca din start. Iar daca numele nu ne convinge, ar trebui s-o faca modul de preparare si ingredientele ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
23/02/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

  Vinul fiert, o călătorie prin timp și arome
23/02/2024 10:13

  În inima iernii, cand frigul se intinde peste orase si sate, o băutură străveche isi face simtită prezenta in casele oamenilor si pe străzile impodobite festiv: vinul fiert. Acest elixir, imb ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei