Saltimbocca - friptura la tigaie cu prosciutto si salvie

Saltimbocca_post

Dimensiune font:

| 25-02-2024 12:01


Avand o denumire care in traducere inseamna "sare-n gura", reteta de saltimbocca pare tentanta inca din start. Iar daca numele nu ne convinge, ar trebui s-o faca modul de preparare si ingredientele folosite: saltimbocca inseamna o felie de carne de vitel acoperita cu o felie de prosciutto si cateva frunze de salvie, totul tavalit prin faina si prajit initial in unt iar la sfarsit marinat in untul ramas in tigaie, vin si putina zeama de lamaie (eu am folosit piept de pui la reteta, pentru a arata ca se poate improviza fara grija).
Saltimbocca friptura cu salvie preparare reteta - carnea de vitel sau pui condimentata cu sare si piper si acoperita cu prosciutto Saltimbocca friptura de vitel pui cu prosciutto preparare reteta - frunzele de salvie prinse cu scobitori de felia de carne Saltimbocca friptura de vitel pui cu prosciutto si salvie preparare reteta - tavalite prin faina.

Ingrediente 
400 g carne vitel (sau piept de pui)
4 felii de prosciutto
12 frunze de salvie (sau busuioc)
2 linguri faina
100 ml vin alb sec
o lingura zeama lamaie
50 g unt
12 scobitori
ulei, sare si piper. 

Spalam carnea de vitel sau pieptul de pui, il curatam de pielite si il portionam in patru felii aproximativ egale pe care le saram si piperam pe ambele parti. Apoi asezam deasupra fiecarei felii de carne o felie de prosciutto peste care punem 2-3 frunze de salvie sau busuioc (pe care le prindem cu ajutorul unor scobitori, avand insa grija ca acestea sa nu strapunga carnea si sa iasa pe parte cealalta). Dupa aceea punem cele doua linguri de faina intr-o farfurie in care tavalim bucatile de carne de vitel pentru a le acoperi cat mai uniform (la sfarsit scuturam putin saltimbocca, pentru a elimina excesul de faina).

Punem la incins o tigaie si adaugam un sfert de pachet de unt (eventual mai punem si putin ulei) si bucatile de carne (este indicat ca initial sa punem saltimbocca la prajit cu salvia in jos, pentru a-si lasa cat mai bine aroma in unt). Tinem saltimbocca la sotat cateva minute pe fiecare parte, la foc viu, fara a acoperi tigaia cu vreun capac (doar cat sa-si schimbe carnea culoarea, sa se rumeneasca putin) apoi o scoatem din tigaie. Turnam 100 ml de vin alb sec peste untul cu faina ramase in tigaie, amestecam si lasam sa dea in cateva clocote, pentru a se lega, dupa care adaugam o lingura cu zeama de lamaie. Punem imediat si bucatile de saltimbocca si le lasam la foc potrivit timp de circa 5-10 minute. Din ingredientele retetei vom obtine patru portii (la servire, deasupra fiecareia vom turna putinul sos ramas in tigaie).

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

Bancul Zilei

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Clătite de post
22/04/2024 09:20

Clătitele de post cu apă minerală, retetă simplă, vegană, este un desert popular si usor de făcut. Se pot servi cu gem sau alte umpluturi după dorintă. Apa minerală din retetă are rolul de a face ac ...

Cum poți prepara mese delicioase pentru întreaga familie? Top 3 sfaturi pentru cei care gătesc în cantități mari
21/04/2024 12:26

  Cum poti prepara mese delicioase pentru intreaga familie? Top 3 sfaturi pentru cei care gătesc in cantităti mari Poză de Omar Mahmood pe Pexels.com O familie mare este un dar divin, dar vine la ...

Chiftele de ovăz
21/04/2024 10:40

Chiftelutele de post cu ovaz si legume, sunt delicioase, de post, crocante la exterior si moi la interior. Fulgii de ovaz fierti sunt folositi pe post de “carne” in aceste chiftelute. Ingrediente: ...

Călătoria vafei prin timp și gust
21/04/2024 09:02

  Din inimile bucătăriilor europene, prin colturi indepărtate ale lumii, pană in vitrinele imbietoare ale cofetăriilor moderne, vafele sunt mai mult decat un simplu desert. Acestea sunt o fereast ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
16/04/2024 19:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

 Pe urmele sandvișului, o istorie gustoasă
16/04/2024 16:09

Originea sandvisului este o poveste plină de imaginatie si inventivitate. Chiar dacă nu putem identifica un singur inventator al sandvisului, putem explora momentele cheie si evolutia acestui aliment de bază ...

FOTO/VIDEO - Pilaf de urzici
14/04/2024 09:32

Pilaful cu urzici este o retetă usor de pregătit in Postul Pastilor si nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este incă destul de rece si nu prea s-au făcut. Am a ...

Povestea pâinii. De la semințe, la feliile din sandvișuri
12/04/2024 15:28

În fiecare dimineată, aroma painii proaspăt coapte se ridică din brutăriile orasului, un ritual vechi care continuă să isi găsească loc in inimile oamenilor. Istoria painii ne poartă intr-o căl ...

Rețete de post - turte la tigaie
12/04/2024 15:19

Turtele sunt niste plăcinte simple ideale in perioada postului, reteta fiind una rapidă si fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot ...

Ce mâncau bucureștenii în postul din anul 1869: melci, stridii, halva cu miros de trandafir, nuga și unt-de-lemn de Toscana
12/04/2024 14:10

În secolul al XIX-lea, magazinele de profil din Bucuresti se aprovizionau cu delicatese din toată Europa, pentru ca oamenii să treacă mai usor peste post. Institutul de Studii Sud-Est Europene a post ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei