Tocăniță de ceapă. O rețetă mai simplă nu există!

0000   0141700

Dimensiune font:

| 02-02-2024 11:39

 Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: captură video YouTube Mancare cu savoare

Ai mâncat vreodată tocăniță de ceapă? Se prepară foarte ușor și este delicioasă. Iată rețeta...


Ingrediente

1 kg de ceapă
50 g de unt sau ulei de măsline
2 linguri de ulei
2 căței de usturoi (opțional)
2 linguri de zahăr
2 linguri de făină
500 ml de supă de pui sau legume
sare și piper, după gust
1 frunză de dafin (opțional)
1/2 linguriță de boia de ardei dulce (opțional)
crutoane sau pâine prăjită (opțional)

Cum se prepară tocănița de ceapă

Începeți prin a curăța și tăia ceapa julienne. Încălziți untul sau uleiul de măsline împreună cu uleiul vegetal într-o cratiță adâncă la foc mediu. Adăugați ceapa tăiată și amestecați bine. Reduceți focul la minim și lăsați ceapa să se călească încet. Continuați să amestecați din când în când pentru a preveni arderea, timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când ceapa devine moale și începe să se caramelizeze. Dacă doriți, puteți adăuga și cățeii de usturoi tocați fin în acest moment și să-i căliți alături de ceapă.


După ce ceapa este caramelizată, adăugați zahărul și făina în cratiță și amestecați bine. Continuați să gătiți timp de 2-3 minute pentru a permite caramelizarea zahărului și pentru a găti făina. Încet și treptat, adăugați supa de pui sau legume în cratiță, amestecând constant pentru a preveni formarea de cocoloașe. Puteți adăuga, de asemenea, o frunză de dafin și boia de ardei dulce pentru a da un gust special tocăniței. Condimentați cu sare și piper după gust.

Lăsați amestecul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute, amestecând din când în când, până când tocănița de ceapă devine groasă și consistentă.  

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

 Povestea celor mai cunoscute deserturi din lume
04/03/2024 09:27

Baclava, răsfătul din Orientul Mijlociu Dacă ajungi intr-o cafenea din Istanbul sau Beirut, nu poti să treci pe langă baclava fără să te bucuri de aroma ei bogată si text ...

FOTO - Țara celor 1.000 de mic dejunuri
04/03/2024 09:15

Denumită si tăramul celor o mie de mic dejunuri, Italia nu are un standard national definitivat pentru această masă. Fiecare regiune adaugă anumite elemente la cea mai importantă masă a zilei, personaliz ...

 Bucătăria chineză, un mozaic al aromelor și tradițiilor ancestrale
01/03/2024 16:33

Una dintre caracteristicile definitorii ale bucătăriei chinezesti este diversitatea sa regională. China, cu dimensiunile sale continentale si varietatea sa de climă si teren, găzduieste o gamă vastă de s ...

O poveste crocantă. Călătoria cartofilor prăjiți
01/03/2024 15:44

În inima unei bucătării luminate slab, printre miresmele amestecate de condimente si sunetele ritmice ale bucătarilor, se naste o poveste simplă, dar profund emotionantă. Este povestea cartofilor pr ...

Salvarea planetei prin veganism. Mircea Badea, reacție după știrile cu avocado
01/03/2024 14:52

Mircea Badea si-a relatat impresia in urma vizionării unei dezbateri despre veganism. „Într-adevăr, am văzut si eu o dezbatere interesantă, o stiti si voi, aceea că vaca se beseste. Iar cand v ...

O călătorie aromatică și culturală
01/03/2024 14:45

Condimentele sunt mai mult decat simple ingrediente care adaugă gust mancărurilor noastre; ele sunt o fereastră spre istoria si cultura lumii. De la vechile rute comerciale care traversau continentele pană ...

Pe urmele înghețatei, din palatele antice în cupele de la malluri
01/03/2024 13:30

  În zilele toride de vară, cand soarele isi varsă razele peste pămant, putine lucruri sunt la fel de satisfăcătoare ca o portie rece de inghetată. Dincolo de aroma dulce ce te imbie din vitri ...

 Gustări divine. O călătorie culinară prin mănăstirile României
01/03/2024 13:04

În mănăstirile ortodoxe din Romania, postul reprezintă o perioadă importantă a vietii religioase, iar bucătăria este un loc in care se păstrează cu sfintenie traditiile gastronomice străvechi. M ...

Migas, mâncarea păstorilor din Spania
01/03/2024 12:54

Migas este una dintre cele mai vechi mancăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care prăjeau painea mai veche in grăsime de oaie, pregatindu-şi astfel un mic dejun delicios. Ca şi i ...

 Gogoșile, delicatesa culinară a lumii
01/03/2024 11:16

Gogosile, asa cum le stim astăzi, isi au rădăcinile in Europa medievală, unde erau cunoscute sub numele de „olykoeks” in Olanda. Aceste „prăjituri uleioase”erau preparate prin ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei