ATENȚIE cum sună CLAUZA din contract pusă special de dezvoltatorul imobiliar pentru un PROCES: Te lasă complet descoperit!

000000   media-1447

Dimensiune font:

| 23-03-2022 23:59

Sunt clauze în contractele din imobiliare de vânzare - cumpărare care lasă cumpărătorii complet descoperiți. Mai mult, dezvoltatorii imobiliari care insistă să fie semnat contractul la ”notarul lor” reprezintă un semnal de alarmă, pentru că notarul ar trebui să fie în echipa opusă, a cumpărătorului, ca o protecție a acestuia.


Adrian Asoltanie, trainer de educație financiară, a dat o serie de sfaturi celor care vor să investească, în acest an, într-o locuință. ”Urmăriți oportunitățile care pot apărea în zona apartamentelor deja construite, cele finalizate în care îți rezolvi foarte repede cu actele, cu utilitățile, proprietatea este a ta, poți să beneficiezi de pe urma ei repede.” a spus Adrian Asoltanie. În același timp, el avertizează că ”până nu știm în ce direcție merge acest conflict (n.r. războiul din Ucraina), aș recomanda să stăm puțin ”potoliți”, însă să stai potolit în imobiliare nu înseamnă să te duci să te culci, înseamnă să faci research, să-ți pui niște filtre pe site-urile de imobiliare, pe zonele care te interesează, pe genul de proprietăți pe care le cauți, pe preț, pe suprafață. Nu te oprește nimic să mergi la vizionări. Chiar dacă nu faci achiziții, e foarte importantă această perioadă în scop educațional: să câștigi experiență”.

”Deși mulți optau ca-n perioadă de inflație să-și parcheze banii în imobiliare, apariția acestui conflict (n.r. războiul) a stricat jocurile și-n această direcție, pentru că s-ar putea să se aleagă praful de tot” a mai spus trainerul de educație financiară despre imobiliare ca investiție, în perioadele în care banii noștri își pierd puterea de cumpărare.

Atenție la CLAUZELE puse de dezvoltatori
Răspunzând mai multor întrebări de la cei care-l urmăresc și așteaptă sfaturi de la el, Adrian Asoltanie a afirmat că ”dacă ai plătit integral un apartament, nu poate să existe o creștere de preț (din partea dezvoltatorului, invocând creșteri de prețuri la materialele de construcții n.r.), asta este în mod clar o clauză băgată de notarul vânzătorului”. În cazul unui precontract, prețul se poate modifica de către dezvoltator, dacă s-a dat un avans mic, în funcție și de clauzele din contract.

Trainerul de educație financiară a citit o clauză dintr-un ante-contract de vânzare - cumpărare, despre care spune că este ”pregătit dinadins pentru un posibil viitor proces”, iar, dacă se va ajunge la proces, ”te lasă complet descoperit” (n.r. pe tine cumpărător): ”Promitentul cumpărător declar că am luat la cunoștință și înțeleg că, prin semnarea prezentului contract de vânzare cumpărare, în forma autentică, nu am, nu voi avea și renunț la dreptul de a primi despăgubiri, daune, foloase, compensații sau orice alt tip de remediu, motivat de pierderea valorii, de prejudiciul direct sau indirect sau în vreun alt fel sau, în general, ca urmare a existenței și descoperirilor lipsurilor sau defectelor imobilului de la promitenta vânzătoare, urmând ca orice situație de acest fel să fie soluționată exclusiv între promitentul cumpărător și constructor”.


”Ați observat cum este formulat? Nu a lăsat niciun fel de portiță pentru ce? Nu pentru mofturi, ci pentru descoperirea lipsurilor sau defectelor imobilului. Adică ți-a închis toate portițele, acesta fiind motivul pentru care nu dăm toți banii deodată” a spus Adrian Asoltanie.

De cele mai multe ori, notarul este desemnat de dezvoltator. ”În primul rând, dacă dezvoltatorul nu este de acord să semneze la alt notar decât la notarul lui, este un semnal de alarmă. Argumentul principal trebuie să fie următorul: eu, cumpărătorul, plătesc notarul. Notarul este de fapt în echipa de protecție a cumpărătorului” a spus trainerul de educație financiară.

Mitul tranzacțiilor imobiliare cash de 40%
El se așteaptă la o presiune de scădere a prețurilor în imobiliare, pe fondul scăderii și căutărilor. Expertul financiar a vorbit și despre mitul tranzacțiilor imobiliare cash, în proporție de 40%. Există o astfel de analiză în piață. Anul trecut, din aproximativ 800.000 de tranzacții, undeva peste 300.000 au fost cu ipotecă. ”Trebuie să avem în vedere că sunt inclusiv tranzacții între rude, tranzacții pentru mici parcele de teren, pentru căsuțe vechi. În perioada de pandemie a crescut foarte mult interesul pentru case la sat și parcele de pământ retrase. Există o doză foarte importantă de tranzacții de 10.000 de euro până la 30 - 40.000 de euro, care se fac mai mult cash. Achizițiile mari din centrele principale sunt făcute preponderent pe bază de ipotecă.” a spus Adrian Asoltanie. Expertul financiar a explicat capcana lichidităților ca fiind ”o piață în care există o grămadă de bani, dar ei nu se mișcă, ceea ce duce la scădere economică, la blocaje pe piața imobiliară, duce poate și la niște blocaje pe bursă - care ce reprezintă, de fapt? Oportunități de investiții și de cumpărare”.

Atenționare: Cocktail de CRIZE foarte periculos
El a vorbit și despre posibilitatea să urmeze ceea ce pentru Japonia s-a numit ”the lost decade”, o perioadă de mai bine de 10 ani fără creștere economică: ”Luați în calcul inclusiv această variantă în care orizontul tău de investiții va fi de nevoie”: ”Un maraton de 10 ani în care bursa nu scade, nu crește este copleșitor emoțional.” le-a spus Adrian Asoltanie celor care-l urmăresc pe grupul ”Viața și banii”, de pe rețeaua socială Facebook. În același timp, trainerul de educație financiară a vorbit despre ”un cocktail foarte periculos, format din criza economică, criza energiei - Energia este fundația economiei, nimic nu se mișcă în economie fără energie. Mi-e teamă că am afectat destul de serios fundația energetică a economiei, iar consecințele vor fi destul de periculoase și cineva va profita de acestea, criza pandemică, blocajele din zona aprovizionării/ a producției, conflictul militar din Ucraina care nu știm până unde și până când se va întinde.” 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:37

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
 Demararea proiectului  „REABILITARE ENERGETICĂ MODERATĂ A PRIMĂRIEI DIN COMUNA FÂNTÂNELE, JUDEȚUL IAȘI”
23/03/2023 09:33

  Demararea proiectului „REABILITARE ENERGETICĂ MODERATĂ A PRIMĂRIEI DIN COMUNA FÂNTÂNELE, JUDETUL IASI”

„REABILITARE ENERGETICĂ MODERATĂ A ȘCOLII PROFESIONALE FÂNTÂNELE CORP D DIN COMUNA FÂNTÂNELE, JUDEȚUL IAȘI”
23/03/2023 09:31

 „REABILITARE ENERGETICĂ MODERATĂ A SCOLII PROFESIONALE FÂNTÂNELE CORP D DIN COMUNA FÂNTÂNELE, JUDETUL IASI”

„DOTAREA CU SISTEM DE MONITORIZARE PENTRU SIGURANȚA SPAȚIULUI PUBLIC ÎN COMUNA FÂNTÂNELE, JUDEȚUL IAȘI”
23/03/2023 09:30

 „DOTAREA CU SISTEM DE MONITORIZARE PENTRU SIGURANTA SPATIULUI PUBLIC ÎN COMUNA FÂNTÂNELE, JUDETUL IASI”  

 Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” Primăria Comunei Rachiteni anunță semnarea contractului de finanțare nr. 141200/13.12.2022
23/03/2023 09:00

  Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru Romania modernă si reformată!” Primăria Comunei Rachiteni anuntă semnarea contractului de finantare nr. 141200/13.12.2022

Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare pentru Fizică Tehnică – IFT Iași „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”
23/03/2023 08:40

 Institutul National de Cercetare–Dezvoltare pentru Fizică Tehnică – IFT Iasi „PNRR: Fonduri pentru Romania modernă si reformată!”

România, pe locul doi în clasamentul exportatorilor de grâu din UE în sezonul 2022-2023
22/03/2023 17:15

Comisia Europeană a publicat marti date care arată că exporturile de grau din Uniunea Europeană in sezonul 2022/23, care a inceput la 1 iulie 2022, au ajuns la 22,13 milioane de tone la 19 martie 2023, ce ...

Tarifele RCA au fost înghețate la nivelul lui 1 martie 2022
22/03/2023 14:38

Ministerul Finanţelor a publicat miercuri, in transparenţă decizională, proiectul de HG care stabileşte practicarea de către asigurătorii RCA a propriilor tarife de primă care au fost practicate la data ...

Director ADS, arestat pentru luare de mită. A cerut 350.000 de euro pentru un contract de arendă
22/03/2023 13:00

Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea pentru 30 de zile a lui Marius Ionel Nuţă, director al Direcţiei Control Reprezentanţe Teritoriale şi Comunicare din cadrul Agenţiei Domeniile Statului (ADS), acuz ...

Cozi imense la ieșirea din țară spre Ucraina și Bulgaria
22/03/2023 12:45

Sunt timpi mari de aşteptare la ieşirea din ţară a camioanelor, la vămile Isaccea, spre Ucraina, şi Giurgiu, spre Bulgaria. Acolo se aşteaptă aproximativ cinci ore. Potrivit aplicaţiei Poliţiei de Fr ...

Anunț finalizare implementare proiect „Granturi pentru capital de lucru AGRI-FOOD ”– ROCONTRAST SRL
22/03/2023 12:13

 Anunt finalizare implementare proiect „Granturi pentru capital de lucru AGRI-FOOD ”– ROCONTRAST SRL  

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei