Mălaiul-vedetă din Carrefour pe care se bat clienții e făcut chiar în România. Omul din spatele unei afaceri de succes
Dimensiune font:
Un sortiment de mălai produs de un fermier român face furori pe rafturile Carrefour România. Clienții dau năvală pentru a-și umple coșurile de cumpărături cu acest produs de bază delicios. Fabricat în 3 sortimente, consumatorii pot să achiziționeze și să consume un produs românesc a cărui calitate este apreciată unanim.
Materia primă, porumbul sticlos, provine din ferma administrată de fermierul Vasile Balcan împreună cu fiica sa, Andreea Tărâță.
Fermierul care a investit 4 milioane de euro în porumb sticlos
Vasile Balcan este un fermier din zona Moldovei, membru al Senatului în cadrul Asociației Forța Fermierilor din România și administrator la Marsat SA Roman. Fermierul a reușit să listeze mălaiul „Mara” pe rafturile lanțului de supermarketuri Carrefour.
Mălaiul 100% românesc este fabricat doar din producția de porumb sticlos din propria fermă, la moara în care agronomul a investit 4 milioane de euro din fonduri proprii.
După cum a explicat fermierul Vasile Balcan pentru Agrointel.ro, mălaiul „Mara” a fost listat pe rafturile Carrefour, oferind prețuri accesibile clienților români. Astfel, prețul pentru mălaiul superior și extra este de 2,69 lei/kg, iar cel pentru mălaiul extra fin de 2,19 lei/kg.
Mălaiul extra Mara este ingredientul perfect pentru o clasică mămăliguță, dar și pentru diferite tipuri de deserturi, completează fermierul nemțean. Mălaiul superior Mara oferă toți nutrienții conținuți în bobul de porumb.
Granulația fină face mălaiul ideal pentru prăjituri
În altă ordine de idei, făina de porumb extra fină al acestui brand reprezintă o alternativă perfectă în bucătărie. Măcinarea semințelor de porumb îi conferă o granulație fină și o aromă naturală dulce, ideală pentru prăjituri sau alte produse de patiserie.
„Producem 3 sortimente de mălai Mara: superior, extra și extrafin. Avem o moară nouă total digitizată, are 150 de tone capacitate pe zi de măcinat. De 2 ani încercăm să intrăm pe piața supermarketurilor, căci produsul nostru vândut cu paletul este foarte greu de valorificat. Posibilități de producție avem, moara mai are două linii, una de pufuleți și una de fulgi, pe care încercăm să le listăm, de asemenea pe supermarketuri. Am vrut să valorificăm cât mai integral porumbul. Facem și furaje, dar la linii scurte, pentru două magazine pe care le avem noi”, a mai explicat fermierul pentru sursa citată.
Porumbul cultivat în ferma Marsat, materia primă pentru „Mara”
Materia primă pentru mălaiul produs, dar și pentru celelalte sortimente de fulgi și pufuleți, provine din propria fermă a nemțeanului. Pentru mălai acesta folosește porumbul sticlos de cea mai înaltă calitate.
„Materia primă este din propria fermă, de la noi, de la Marsat. A fost și avem încă pe stoc porumb sticlos din producție proprie care este special pentru mălai. Calitatea mălaiului pentru mămăligă are o calitate și o savoare deosebită, apreciată de cumpărătrorii noștri. În zonă la noi, produsele sunt deja cunoscute. Este greu să faci distribuție, mai ales la capacitatea pe care o avem noi, mai ales la capacitatea pe care o avem noi, cu paletul, deci trebuie vânzare prin depozitele angros ale supermarketurilor”, a mai punctat Vasile Balcan.
Moara procesează în prezent 50 de tone per ziua de lucru. Mălaiul este ambalat în pungi de un kilogram, un bax reunind 10 kilograme de produs finit.
Andreea Vlad bugetul.ro
Adauga comentariul tau