Statica și serviciile în procesul de construcție

image-engineering-objects-workplace-top-view-construction-concept-engineering-tools-vintage-tone-ret

Dimensiune font:

| 29-04-2022 09:42

Proiectarea unei clădiri implică mai mulți factori ce contribuie la elaborarea proiectului final. Unul dintre principale componente ale procesului, îl reprezintă statica și inginerii structurali. Acești doi factori, reușesc să creeze structuri puternice, rezistente și durabile. Dacă dispuneți deja de un proiect arhitectural, asigurați-vă că înainte de începerea construcției, solicitați ajutorul unui inginer structural pentru evaluarea structurală.

Evaluarea performanței structurale bazată pe calcule statice 

Scopul calculelor statice este acela de a asigura stabilitatea structurală, funcționalitatea, precum și eficiența economică a structurii clădirii. Statica reprezintă calculele folosite de inginerii structurali pentru a determina sarcinile suportate de o clădire, dar și proprietățile elementelor ce vor alcătuia structura clădirii. 

Statica vă va ajuta să economisiți bugetul, prin oferirea soluțiilor potrivite pentru ridicarea structurii clădirii. Inginerii structurali vă vor ajuta să identificați eficiența structurală prin intermediul staticii, ajutându-vă să vă mențineți proiectul în bugetul stabilit inițial. 

Totodată, calculele statice vă vor ajuta să simplificați procesul de autorizare și să începeți construcția proiectului cât mai rapid. 

Importanța unui inginer structural în procesul de construcție

Proiectul arhitectural este prima etapă a întregului proces de construcție. În primă fază, veți stabili designul construcției, funcția acesteia, dar și costurile aferente. Ulterior, cu designul primit de la arhitect, veți apela la ajutorul unui inginer structural, pentru a proiecta o structură ce poate susține caracteristicile arhitecturale stabilite anterior. 

Inginerul structural va efectua mai multe calcule, începând cu sarcinile ce vor acționa asupra clădirii, precum numărul de persoane, piesele de mobilier, echipamente, electronice, încărcăturile cauzate de greutatea clădirii în sine, dar și sarcinile cauzate de factori naturali, precum vântul, zăpada sau cutremurele. 

Un alt calcul efectuat constă în sarcinile pe care intenționează să le suporte structura. De obicei, acestea sunt mai mari decât sarcinile ce acționează direct asupra structurii, întrucât de cele mai multe ori, clădirile sunt proiectate în așa fel încât să reziste la mai multe sarcini. 

Odată stabilite sarcinile, inginerul structural poate proiecta structura. Calculele efectuate îl vor ajuta să afle dimensiunile adecvate ale fiecărui element structural, pentru a garanta rezistența clădirii. Acesta  va calcula și rigiditatea și rezistența materialelor, tensiunea de încovoiere sau forfecare a acestora, în funcție tensiunile ce pot acționa asupra lor. 

Pe scurt, inginerul structural vă poate ajuta cu documentația proiectului, avize, estimări ale experților, diagnosticarea structurilor portante, rezistența materialelor la foc, pentru ca dumneavoastră să puteți începe construcția fără emoții. 

Cât durează calculele statice și unde puteți găsi un inginer structural?

O lucrarea statică poate dura de la o zi, până la câteva săptămâni sau chiar luni în funcție de complexitatea proiectului evaluat. Spre exemplu, pentru o locuință familială, calculele statice durează câteva zile, în timp ce pentru o construcție industrială, aceste pot dura de la câteva săptămâni, până la câteva luni. Evaluarea statică garantează certitudinea unui proiect sigur, durabil, care nu pune în pericol pe nimeni. 

Platforma Wilio reprezintă o modalitate rapidă pentru a găsi un inginer structural, care să vă ajute în elaborarea calculelor pentru stabilitatea structurală. Tot ce aveți de făcut este să introduceți o solicitare cât mai detaliată în secțiunea inginer structural, urmând ca în scurt timp firmele și inginerii structurali din zona dumneavoastră să vă contacteze. Veți putea alege apoi oferta de preț care se potrivește cerințelor și nevoilor dumneavoastră. Pentru a vă asigura de credibilitatea și garanția lucrării, Wilio verifică în prealabil toate companiile, astfel încât să beneficiați de servicii de înaltă calitate. 

Prețurile percepute de un inginer structural variază în funcție de complexitatea proiectului. Acestea variază între 250 și 750 de lei, însă pot crește până la ordinul miilor de lei. Deși pare o procedură costisitoare, statica și serviciile oferite de inginerii structurali sunt indispensabile pentru a vă asigura succesul proiectului, din toate punctele de vedere. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:38

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Soția ta este pasionată de flori? Află ACUM ce poți face pentru a-i amenaja o grădină de vis!
24/03/2023 13:02

  Florile sunt mult mai importante pentru oameni decat ne putem imagina. Bineinteles, bărbatii le folosesc, de cele mai multe ori, ca instrumente prin care să isi arate recunostinta, respectul sau dra ...

EMPYRUS MISONI SRL –  „Achizitia de echipamente performante in cadrul firmei  EM-PYRUS MISONI SRL”
24/03/2023 11:54

 Comunicat de presă 24 martie 2023 „Achizitia de echipamente performante in cadrul firmei EMPYRUS MISONI SRL”  

Temperaturi de 22 de grade Celsius
24/03/2023 09:15

Primăvara promite să fie mai caldă decat in mod obisnuit in Romania, iar la vară sunt toate sansele să fie caniculă si secetă, ceea ce este ingrijorător mai ales pentru Dobrogea. Ar trebui să ne astept ...

“ACHIZIȚIONARE MICROBUZ NEPOLUANT ÎN COMUNA VOINEȘTI, JUDEȚUL IAȘI”
24/03/2023 09:10

 “ACHIZITIONARE MICROBUZ NEPOLUANT ÎN COMUNA VOINESTI, JUDETUL IASI”  

 Demararea proiectului  „REABILITARE ENERGETICĂ MODERATĂ A PRIMĂRIEI DIN COMUNA FÂNTÂNELE, JUDEȚUL IAȘI”
24/03/2023 09:03

  Demararea proiectului „REABILITARE ENERGETICĂ MODERATĂ A PRIMĂRIEI DIN COMUNA FÂNTÂNELE, JUDETUL IASI”

„REABILITARE ENERGETICĂ MODERATĂ A ȘCOLII PROFESIONALE FÂNTÂNELE CORP D DIN COMUNA FÂNTÂNELE, JUDEȚUL IAȘI”
24/03/2023 09:01

 „REABILITARE ENERGETICĂ MODERATĂ A SCOLII PROFESIONALE FÂNTÂNELE CORP D DIN COMUNA FÂNTÂNELE, JUDETUL IASI”

Finalizarea proiectului Martie 2023 „Cresterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii si cadrele didactice din Comuna Curtești, județul Botoșani”
24/03/2023 09:00

 Finalizarea proiectului Martie 2023 „Cresterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii si cadrele didactice din Comuna Curtesti, judetul Botosani”

„DOTAREA CU SISTEM DE MONITORIZARE PENTRU SIGURANȚA SPAȚIULUI PUBLIC ÎN COMUNA FÂNTÂNELE, JUDEȚUL IAȘI”
24/03/2023 09:00

 „DOTAREA CU SISTEM DE MONITORIZARE PENTRU SIGURANTA SPATIULUI PUBLIC ÎN COMUNA FÂNTÂNELE, JUDETUL IASI”  

Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” Primăria Comunei Rachiteni anunță semnarea contractului de finanțare nr. 141200/13.12.2022
24/03/2023 09:00

 Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru Romania modernă si reformată!” Primăria Comunei Rachiteni anuntă semnarea contractului de finantare nr. 141200/13.12.2022

Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
23/03/2023 16:50

 Iaşi, 23 martie 2023 IULIUS este singura companie de pe piaţa de real estate din Romania care implementează in toate proprietăţile sale, dezvoltate si operate, un amplu proiect ce vizează sporirea ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei