A fost semnat primul contract de lucrări la Spitalul Regional de Urgență!

1sru

Dimensiune font:

| 29-02-2024 08:37

* firma care a câștigat licitația are la dispoziţie doar 4 luni pentru organizarea şantierului, excavare grosieră a pământului, devierea reţelelor de utilităţi şi amenajarea căilor temporare de acces din zona Moara de Vânt * acest prim contract are o valoare de 26,2 milioane lei, fără TVA

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS), cea care gestionează proiectele spitalelor regionale din Iaşi, Cluj şi Craiova, şi cei ai Ministerului Sănătăţii au semnat, miercuri dimineaţa, în prezenţa prim-ministrului Marcel Ciolacu, primul contract de lucrări aferente proiectului. Aflate în prag de campanie electorală, autorităţile locale spun la unison că semnarea primului contract pentru lucrările de la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi înseamnă un pas important uriaş. Este de înţeles, mai ales dacă ne gândim că acest moment este aşteptat de mai bine de un deceniu. 

În urma semnării contractului de lucrări, cei de la Ness Proiect Europene au la dispoziţie doar 4 luni pentru organizarea şantierului, excavare grosieră a pământului, devierea reţelelor de utilităţi şi amenajarea căilor temporare de acces din zona Moara de Vânt. Acest prim contract are o valoare de 26,2 milioane lei, fără TVA. „Am participat astăzi, alături de colegi social-democraţi, la un moment istoric pentru Iaşi. Este rezultatul muncii premierului social-democrat Marcel Ciolacu şi ministrului social-democrat Alexandru Rafila. În calitate de reprezentant al Guvernului în judeţul Iaşi am fost şi voi continua să fiu un sprijin pentru cei care lucrează la implementarea acestui proiect esenţial pentru sănătatea tuturor cetăţenilor. Vrem să vedem cât mai repede demararea lucrărilor în teren. Noi, ieşenii, aşteptăm de foarte mult timp ca acest proiect să devină realitate. Am transmis aceste aşteptări şi premierului Marcel Ciolacu, un om care a demonstrat deja că este un susţinător al proiectelor din zona Moldovei. Prin contractul semnat astăzi, SRU Iaşi intră pe un drum de pe care nimeni nu îl mai poate opri. Spitalul Regional de Urgenţă va fi construit în zona Moara de Vânt şi va aduce beneficii enorme pentru toţi locuitorii din zona Moldovei", spune prefectul Bogdan Cojocaru, preşedintele PSD Iaşi.

„SRU nu este doar o idee. Se concretizează în primele lucrări de săpături”

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, spune că faptul că s-a ajuns la semnarea contractelor şi că peste puţină vreme vor începe şi lucrările demonstrează că proiectul Spitalului Regional de Urgenţă a trecut de stadiul de machetă, fapt care arată că este important atât pentru autorităţile şi comunitatea ieşeană, cât şi pentru Guvernul României. „Tot ceea ce prognozam că sunt doar machete şi gânduri ale comunităţilor locale, pentru Iaşi şi zona metropolitană, se transformă în realitate. SRU nu este doar o idee. Se concretizează în primele lucrări de săpături. În mod obligatoriu nu va rămâne o groapă în care să se adune apa, ci va continua cu lucrările de construire a pasajului, aşa cum s-a discutat şi despre Autostradă şi Sala Polivalentă. Nu sunt doar idei pe hârtie. Ele se concretizează prin aportul unor guvernări responsabile. După mai bine de 17 ani de când se vorbeşte de acest spital, iată că vine momentul începerii lucrărilor, Noi, Primăria Municipiului Iaşi, rămânem acelaşi partener dedicat şi implicat. Pe lângă multe alte documentaţii necesare proiectului, inclusiv cele aferente reţelelor de utilităţi, lucrăm la studii pentru construirea căilor de acces spre şi în interiorul arealului Spitalului Regional, care va include şi Sala Polivalentă şi viitorul stadion şi pe care îl gândim dezvoltat unitar şi coerent, după un concept Smart City District”, ne-a spus primarul Mihai Chirica.

Preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, consideră că după o cam prea lungă aşteptare, suntem în faţa unui moment ce va marca pozitiv dezvoltarea judeţului nostru. „În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, dar şi ca fost membru în Guvernul României, pot să vă spun sincer că atât administraţia liberală, cât şi guvernarea liberală au susţinut întotdeauna construirea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi. Îmi amintesc cum contractul de finanţare pentru demararea lucrărilor a fost semnat atunci când la Ministerul Sănătăţii se afla un ministru liberal, după ce anterior proiectul stătuse blocat în birocraţie. Acum, când suntem aproape de a vedea prima cupă de pământ excavată, vom depune tot efortul instituţional, administrativ şi politic pentru ca parcursul SRU să nu se blocheze în nicio etapă, iar Iaşul să aibă infrastructura medicală modernă pe care o merită. Cred că, odată iniţiate lucrările, se deschide calea definitivă pentru construirea acestui spital şi putem avea încredere că proiectul va fi dus la bun sfârşit, iar până în anul 2026 vom vedea construcţia finalizată”, spune Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Se pregătește un nou contract

O a doua procedură organizată de Agenţia Naţională de Dezvoltare a Infrastructurii în Sănătate, se află în curs de finalizare. Ea vizează atribuirea contractului de servicii de supraveghere a lucrărilor de construcţii, cu o valoare de 44,84 milioane de lei, fără TVA. Licitaţia a atras patru oferte, iar câştigătoare a fost desemnată asocierea Venturo Investment SRL (lider) - Koltek Musavirlik, care a avut o ofertă de 23,86 milioane de lei, fără TVA.
Cea mai importantă licitaţie aferentă acestui proiect, care urmăreşte atribuirea pachetului principal de lucrări de construire, furnizarea şi instalarea de echipamente medicale, a fost publicată în platforma de achiziţii publice la începutul acestei luni. Valoarea totală este estimată la circa 436 de milioane de euro. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 3 aprilie.
Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi urmează să fie construit în 48 de luni. El se va desfăşura pe o suprafaţă de teren de 120.000 metri pătraţi din zona Moara de Vânt, şi va avea nouă o suprafaţă construită totală de 202.689 metri pătraţi.

SRU Iaşi este o construcţie cu nouă etaje. Viitoarea unitate medicală va avea 850 de paturi, din care 752 paturi pentru îngrijire acută şi 98 de paturi pentru îngrijire intensivă, dintre care 12 pentru Compartimentul de Mari Arşi, 10 pentru ATI Pediatrie, 16 pentru ATI Neonatologie, şi 60 pentru ATI. 

Pentru construcţia şi dotarea SRU Iaşi se estimează că se vor cheltui 668 milioane de euro, din fonduri europene, un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi de la bugetul de stat. Edi MACRI, Laura RADU

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Un șofer a fost împușcat în Botoșani după ce a încercat să spargă barajul forțelor de ordine
21/04/2024 11:08

Un tanăr de 25 de ani a ajuns de urgenţă la spital, duminică, după ce a fost impuşcat de poliţişti. Aflat la volanului unui microbuz acesta nu a răspuns la semnalele agenţilor şi a incerat să sparg ...

80% dintre români au luat măsuri pentru reducerea consumului de energie
21/04/2024 09:30

* cand vine vorba despre temperatura ideală din locuinte, aproape 50% dintre romani optează pentru o temperatură cuprinsă intre 22 si 24gradeC, si chiar peste, iar 45,8% spun că temperatura cuprinsă intre ...

Se caută noi soluții pentru transportul metropolitan
21/04/2024 08:50

* imbunătătirea mobilitătii in Zona Metropolitană Iasi reprezintă o prioritate a autorităţilor, in conditiile in care populatia municipiului Iasi si a comunelor invecinate a depăsit deja 500.000 de locu ...

Polițiștii din Iași, puși la încercare de cortegiul funerar al lui Costel Corduneanu
21/04/2024 07:47

Moartea interlopului Costel Corduneanu după un transplant de inimă nereusit a pus la incercare autoritătile din Iasi. Ceva tensiuni au fost ieri, in momentul in care membrii familiei Corduneanu au dorit un c ...

 Incendiu de proporții în Suceava: Un bloc de locuințe arde ca o torță
20/04/2024 13:14

Un incendiu a izbucnit, sambătă, la acoperişul unui bloc de locuinţe din municipiul Rădăuţi. La faţa locului intervin pompierii suceveni care, concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului, acţion ...

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
20/04/2024 13:02

 Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa in judecată de către procurorii DIICOT in dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte m ...

Ministrul Sănătăţii a venit la inaugurarea lucrărilor de la Spitalul Regional de Urgențe
19/04/2024 18:05

    Ministrul Sănătăţii a venit la inaugurarea lucrărilor la cea mai importantă investiţie din Moldova ultimilor 30 de ani. Rafila are convingerea că Spitalul Regional de Urgenţe din Iaşi ...

Întâlnire transnațională în cadrul Proiectului „Folk Art and Culture”
19/04/2024 15:44

Complexul Muzeal National „Moldova” din Iasi este partener al proiectului Erasmus+ „Folk Art and Culture: Offering Educational Opportunities to Young People”, cod 2022-1-EL01-KA220-ADU ...

GALERIE FOTO - Primele utilaje au intrat pe șantierul viitorului Spital de Urgență
19/04/2024 13:11

 La Iasi, au inceput astăzi lucrările la viitorul Spital Regional de Urgentă, in prezenta ministrului Sănătătii, Alexandru Rafila. Ministrul a precizat că valoarea proiectului se apropie de 700 de ...

Maria, visează să danseze, dar are nevoie de ajutor
19/04/2024 10:30

Maria este o fetită de 10 ani veselă, deschisă, sociabilă. Iubeste muzica. Îsi doreste cu ardoare să ia ore de canto, să invete să cante la pian, să facă balet. Însă mai presus de orice vr ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei