„Zborul devine sigur și strălucitor dacă ai oameni care cred în tine!”

1alina2

Dimensiune font:

| 25-03-2023 12:45

 * dialog cu hair-stylistul Alina Sburlea

 

Una dintre cele mai importante calități ale unei persoane este frumusețea sufletului care poate fi  dublată de cea fizică. De cele mai multe ori, se accentuează reciproc. Sentimentele calde față de o persoană ne determină să îi atribuim o serie de calități și să o apreciem. Cu atât mai mult cu cât are pasiuni legatet de frumusețe, în sensul de a o oferi mereu așa cum face Alina Sburlea, un hair-stylist pasionat. Am stat de vorbă cu Alina despre frumusețe, despre suflet și despre femei.

- Sunteți un hair stylist cunoscut, aveți o carieră frumoasă. Ce v-a atras în acest domeniu?

- M-a sedus frumosul, faptul că acest domeniu îmbină atât de armonios arta cu încrederea care se vede imediat în atitudine, cu creativitatea, eleganța și starea de bine. E un domeniu plin de satisfacții și oportunități ce îmi oferă ocazia de a face o diferență pozitivă în viața celor ce vin în contact cu mine!

- Nu a fost prima opțiune în carieră. Cum ați început călătoria pe acest tărâm al frumuseții? Câte femei ați bucurat până acum cu harul și darul dvs?

- Am început acest drum la 29 de ani. Eram în concediu de maternitate și căutam un curs care să mă  ajute să îmi înțeleg părul. Am un păr foarte creț și îmi era greu să îl aranjez. Ceea ce la început a fost un curs, a devenit pasiune mai apoi.  Ajunsesem să petrec mai tot timpul căutând informații și exersând foarte mult orice avea legătură cu părul. Recent am avut un moment de revelație - peste 9.000 de femei s-au bucurat de magia mâinilor mele!

- Carieră fără provocări nu există. Mă întreb care au fost în cazul dvs?

- La începutul carierei, familia nu credea în aceste abilități ale mele. Este foarte important ca și cei dragi să creadă în tine! Îmi plăcea prea mult și mi-am continuat visul până când într-o zi au crezut și ei! Zborul devine sigur și strălucitor dacă ai alături oameni ce cred în tine! O altă provocare a fost comunicarea. Un hair stylist bun trebuie să aibă abilități solide de comunicare, cunoștințe de psihologie, disciplină, conduită, educație continuă și actualizări în tendințe pentru reușită! Citesc foarte mult și mă inspir de la oameni mari din diferite domenii!

- Care este cel mai frumos lucru care vi s-a întâmplat în viață?

- Cel mai frumos lucru ce mi s-a întâmplat în viață este familia. Familia îmi oferă sprijin emoțional, echilibru, suport și este sursa de fericire, bucurie și împlinire. Și mai am un lucru la fel de important: faptul că mi-am găsit vocația și mă bucur de ceea ce fac! Mi se pare senzațional să muncești și să simți că nu muncești!

- Ați ajutat mereu femeile să fie frumoase. Cum arată un om frumos?

- Un om frumos strălucește din interior spre exterior. Ce fac eu la exterior este o prelungire a interiorului. De aceea, o ascultare activă și prezentă ajută să te cunosc, chiar dacă discutăm doar cinci minute. Personalitatea și calitățile interioare ale unei persoane, cum ar fi bunătatea, înțelegerea, compasiunea sau umorul, pot fi la fel de frumoase și atractive ca și frumusețea fizică. Sunt de acord că toți ne naștem cu calități, indiferent de rolurile pe care le avem în societate. Toți suntem frumoși și unici. Ce fac eu este să descopăr omul din spatele rolurilor atât cât îmi este permis să „citesc”. Părul este o extensie a personalității!

- Sunteți o femeie de afaceri tânără, dar care a reușit să adune o experiență foarte bogată. Cât de greu este să te menții pe piață?

- Când e vorba de pasiune e ușor pentru că focusul și interesul tău sunt doar acolo!  Mi-am dorit mereu să știu, am fost curioasă cum se face! Cred cu tarie că investiția în educație, în formare te ajută să îți păstrezi cunoștințele la tot ce este nou. Perseverența și dedicarea te ajută să te menții pe o piață în continuă dezvoltare! Este important să fii la curent cu tendințele și inovațiile din industrie, sa fii conectat la nevoile clienților, să participi la evenimente din domeniu tău, să fii prezent, practic să îți dorești să te dezvolți pe toate planurile.

- Sfera dezvoltării personale vă fascinează și sunt sigură că aveți planuri și în acest sens.

- Da, iubesc dezvoltarea! Aș putea vorbi muult despre  acest subiect, de altfel toate întrebările au fost cu profunzime. Sfera dezvoltării personale este importantă pentru că m-a ajutat și mă ajută să mă înțeleg pe mine însămi mai bine și să îmi dezvolt potențialul. Când suntem conștienți de propriile noastre puncte tari și slabe putem lua decizii mai bune, putem să ne îmbunătățim abilitățile și să ne creștem nivelul de încredere în sine. Dezvoltarea personală m-a ajutat să îmi sporesc abilitățile de comunicare și să construiesc relații sănătoase cu cei din jurul meu. Practic, mă ajută să fiu versiunea mea îmbunătățită! În acest an mă voi înscrie la Facultatea de Psihologie pentru că asta simt să fac. Mă fascinează ființa umană, creierul, cum ne creeam realitatea prin gânduri și simțiri și ce impact are ce dăm mai departe.

 

- Carieră, familie, copii. Cum mențineti echilibrul? Ați simțit vreodată apăsarea acestor roluri?

- Echilibrul are granițele foarte fine. Am avut perioade când eram solicitată foarte mult la job și mă simțeam vinovată că neglijam familia. Cu trecerea anilor, mi-am dat seama că timpul este calitativ dacă este stare de prezență, adică timpul petrecut cu ei e doar despre ei și cu ei. La fel și la job. De câte ori am ocazia, mă refugiez lângă ai mei, cu ai mei. Oaza de liniște, creativitate, putere, sprijin, energie, iubire, pace interioară e în familie. Revitalizarea mea sunt ei.

Am simțit apăsarea, dar am pus focus pe pozitiv. Văd pozitivul în orice negativ și astfel trec mai ușor peste orice!

- Care este cel mai mare vis al dvs?

- I dream BIG! Cel mai mare vis este ca armonia să dăinuie și toți oamenii să cunoască iubirea! Visul  de a le vedea perpetuate în rândul oamenilor ar aduce multă fericire și pace în lume. Prin gesturi mici, dar semnificative de iubire și de înțelegere față de cei din jurul nostru putem contribui la a le avea!

A consemnat Maura ANGHEL

 

Ca în fiecare an, dedicăm luna martie tuturor doamnelor și domnișoarelor cu rezultate deosebite în ceea ce fac. Tuturor le dorim să aibă o viață frumoasă, să își împlinească toate visele și să aducă mereu bucurie în jur.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1691 mp, identificat cadastral cu nr. 61340, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 337.00 lei/an; teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1948 mp, identificat cadastral T59 p 938/8, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 294.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61397, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61394, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan/extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1500 mp, identificat cadastral cu nr. 61486, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 385.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1347 mp, identificat cadastral cu nr. 61509, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 1535.00 lei/an. Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 50/30.06.2021, H.C.L nr. 74/29.09.2021 H.C.L. H.C.L nr. 73/28.09.2021 H.C.L. 63/30.09.2020, H.C.L. 84/22.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 13.06.2023, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 14.06.2023, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
Festivalul Internațional al Familiei la Șah
06/06/2023 14:05

Asociatia Împreună pentru Miroslava organizează a noua editie a Festivalului International al Familiei la Sah, competitie dedicată copiilor si părintilor, care va avea loc duminică, 11 iunie, incepa ...

Cerşetoria-mascată, un fenoment care ia amploare la Iași!
06/06/2023 13:59

În vara lui 2021, la Iaşi, a fost lansată oficial o amplă campanie care avea drept scop diminuarea fenomenului cersetoriei in municipiul Iasi. Potrivit iniţiatorilor, campania işi propunea urmărirea ...

 Anchetă în cazul tânărului din Botoșani care a ars în casă
06/06/2023 13:32

  Procurorii Parchetului de pe langă Tribunalul Botoşani au declanşat o anchetă sub aspectul comiterii infracţiunii de omor in cazul tanărului decedat in urma unui incendiu produs in localitatea Epu ...

 Urșii au împânzit Vasluiul
06/06/2023 13:24

Prezenţa unui urs a fost semnalată in comuna vasluiană Arsura, nişte tineri care au ieşit intr-o pădure din zonă anunţand că au văzut urme ale animalului. Primarul comunei, Andrei Năstase, le re ...

Parcul de basm din „Dumbrava minunată“. Aici este cea mai mare colecție de trandafiri din România
06/06/2023 13:03

Parcul dendrologic din Hemeius (Bacău) ocupă o suprafată de aproximativ 50 de hectare si adăposteste peste 1.300 de specii de arbori si arbusti, dar si 600 de specii de trandafiri. Parcul dendrologic din c ...

 Artiștii lirici ai Iașului, prezenți la două festivaluri importante de operă
06/06/2023 10:56

Opera Natională Romană din Iasi va participa in această lună la DescOperă, un festival international organizat la Butuceni, in Republica Moldova. La inedita manifestare in aer liber, care a atras la fiecar ...

Companie de 3 milioane de euro deschisă într-o fermă abandonată
06/06/2023 10:51

Experienta in servicii de sigurantă alimentară i-a determinat pe fratii Cătălin si Andrei Butnaru, din Bacău, să pună la punct o afacere cu dispozitive medicale pentru procedurile in vitro. Compania Biog ...

  Restrictii sau taxe pentru mașini la Iași și Bacău
06/06/2023 10:45

În vederea limitării emisiilor provenite din transportul rutier şi a imbunătăţirii calităţii aerului şi sănătăţii populaţiei, in termen de cel mult doi ani, Bucurestiul si alte 12 mari aglome ...

Cruce mai scumpă decât bugetul local,  într-o comună din Botoșani
06/06/2023 10:16

Un monument urias va fi ridicat la Ibănesti, una dintre cele mai sărace commune din judetul Botosani. Ărimăria va cheltui peste două milioane de lei pentru construirea monumentului, o cruce care va fi ampl ...

Mamă și fiică, găsite moarte în casă
06/06/2023 09:30

  Două femei, mamă şi fiică in varstă de 69, respectiv, 46 de ani, au fost găsite decedate in apartamentul lor din municipiul Bacău, după ce vecinii au reclamat un miros inţepător care venea din ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei