Bacalaureatul de pe net - Influencerii de pe Tik-Tok au eșuat în privința subiectelor la simulare

1simulare

Dimensiune font:

| 05-03-2024 09:05

* elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a au susţinut, luni, prima probă a simulării examenului de Bacalaureat, cea la Limba şi Literatura română * unii dintre elevi s-au bazat pe influencerii de pe Tik-Tok, care le-au transmis că vor primi proză sau, pentru că e an electoral, comedia lui Caragiale * spre surpriza adolescenților care s-au lăsat impresionaţi de influnceri, în sala de examinare au constatat că trebuie să scrie câte un eseu despre poezie

În județul Iași, au fost prezenți în sălile de clase 89% din cei aproape 6.000 de absolvenți de liceu înscriși la acest examen, au precizat reprezentanții ISJ. Un elev a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Nu au fost înregistrate probleme la scanarea lucrărilor.

Cu toate acestea, unii dintre elevi s-au bazat pe influencerii de pe Tik-Tok, care le-au transmis că vor primi proză sau, pentru că e an electoral, comedia lui Caragiale. Spre surpriza elevilor care s-au lăsat impresionaţi de influnceri, în sala de examinare au constatat că trebuie să scrie câte un eseu despre poezie.

Cei de la profil Uman au avut de făcut un eseu de minim 400 de cuvinte şi să prezinte particularităţile unui text poetic studiat ce aparţine lui Ion Barbu.

Şi cei de la profil Real au trebuit să redacteze un eseu de minim 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţile unui text poetic studiat aparţinând lui Lucian Blaga. 

Acestea nu au fost singurele dificultăţi întâmpinate de elevi de liceu la simularea probei scrise la  Limba şi Literatura Română. Ei au avut de realizat şi un eseu în care să argumenteze dacă presa contribuie sau nu la formarea gustului artistic al publicului.

Elevii au trebuit să găsească o soluţie pentru persoanele interesate de lectură, dar care nu au posibilitatea să-şi cumpere cărţi, utilizand informatiile din textul pe care l-au primit.

O altă cerinţă a fost să precizeze un efect al creşterii interesului faţă de sport în spaţiul românesc şi să motiveze cu o secvenţă semnificativă din textul dat.

Totodată,  au avut de explicat un motiv pentru care tejghelele librăriilor din Paris sunt amplasate până în mijlocul trotuarului.

Sinonimele pentru cuvântul „sforţări”, respectiv expresia „la fiecare pas” au încurcat la rândul lor elevii care se pregătesc să termine anul acesta liceul.

Au fost însă şi elevi care la ieşirea din sala de examinare s-au declarat mulţumiţi că subiectele de la simulare nu au avut un nivel de dificultate sporită și au putut fi rezolvate să fi făcut pregătire în particular, ci doar din ceea ce au învăţat la orele desfășurate în clasă. „Subiectele au fost OK. Au fost acceptabile pentru marea majoritate. Eu am avut Blaga, şi am ales Eu nu strivesc corola de minuni a lumii”. Subiectele mi s-au părut echilibrate, nu-ţi trebuia pregătire. Eu nici nu fac. Mă pregătesc pentru admiterea la Medicină, a spus Radu.

De altfel, mai toţi colegii săi au ales această poezie. „Eu m-am descurcat într-un fel. Am ales Eu nu strivesc corola de minuni a lumii. E singura poezie studiată în liceu de Lucian Blaga. Aş fi preferat Eminescu, Arghezi, Bacovia”, a spus Claudia.

Prezență de 89%

La simularea examenelor naţionale de Bacalaureat din anul şcolar 2023 - 2024, organizată la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, au fost înscrişi 5.991 de  elevi ai claselor a XII-a şi a XIII-a seral şi frecvenţă redusă. Au fost prezenţi doar 89%.

Calendarul de Simulare a Examenului de Bacalaureat continuă şi azi, cu proba obligatorie a profilului, şi se va încheia, în judeţul Iaşi, pe 6 martie, cu proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele obţinute vor fi transmise pe 15 martie.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educaţiei. Subiectele şi baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15,00, pe pagina web dedicată.

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educaţie la simularea probelor Evaluării Naţionale pentru clasele a VIII-a.

La fel ca până acum, elevii trebuie să fie în clasele de examinare până la ora opt şi jumătate. De la ora nouă, timp de trei ore, se desfăşoară simularea Bacalaureatului.

Laura RADU

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Cinci firme se bat pe un contract de dotare cu mobilier a şcolilor şi grădiniţelor
22/04/2024 21:55

* procedura este impărtită in două loturi si vizează achizitia de mobilier pentru 1.150 de săli, din care 186 pentru grupe de grădinită si 966 pentru săli de clasă Cinci firme şi asocieri de firme au ...

Oamenii străzii din Iași, „răsfățați” de autorităţile locale!
22/04/2024 21:54

Cei 39 de beneficiari ai Centrului Social de Urgentă pentru Recuperare si Integrare „C.A. Rosetti” din Iaşi, unitate aflată in administrarea Directiei de Asistentă Socială (DAS) din cadrul Prim ...

Aur pentru elevii ieșeni
22/04/2024 21:52

 Elevii Andrei Boacă si Alexandru Gheorghies din cadrul InfoGym - Hai la Olimpiadă Iaşi au reusit să obtină medalii de aur la Shumen 2024. Ei au participat vineri si sambătă la concursul internation ...

O nouă ediţie FloralIS, în week-end, pe pietonal
22/04/2024 21:51

Un adevărat regal al frumusetii naturii ii asteaptă in acest week-end pe ieseni pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfant, in cadrul unei noi editii a Sărbătorii Florilor – FloralIS. Astfel, in perioada ...

Se închid centrele sociale pentru persoanele cu dizabilități
22/04/2024 21:50

 Cele 16 centre sociale de tip rezidential destinate persoanelor adulte cu dizabilităti, aflate in prezent in administrarea Directiei Generale de Asistentă Socială si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi, ...

„Nicio baterie la gunoi”, concurs de educație pe teme de mediu pentru elevi
22/04/2024 21:48

Impactul deseurilor asupra mediului si colectarea si reciclarea in mod responsabil a acestora constituie tema editiei din acest an a concursului „Nicio baterie la gunoi!”, adresat profesorilor si el ...

Teatrul Național Iași anunță prima ediție a Festivalului Național de Teatru „Cătălina Buzoianu”
22/04/2024 18:24

În perioada 7-11 septembrie 2024, Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi organizează prima editie a unui festival de teatru care să cuprindă cele mai importante spectacole semna ...

Basarabeni prinși pe Prut. Ei voiam să ajungă în Italia
22/04/2024 15:27

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au depistat, duminică noaptea, doi bărbaţi cu cetăţenie Republica Moldova care au traversat raul Prut inot, cu intenţia de a ajunge in Ital ...

Soluţie tehnică pentru diferenţele de notare la grile la Evaluarea Naţională
22/04/2024 14:11

Ministrul Educaţiei anunţă că a fost găsită soluţia tehnică pentru ca in cazul in care la Evaluarea Naţională există diferenţe de notare la grile, platforma de evaluare digitalizată să le semnalez ...

La Iași are loc faza națională a Olimpiadei de Informatică, secțiunea gimnaziu
22/04/2024 14:08

Peste 300 de elevi sunt prezenti, in această săptămană, la Iasi la faza natională a Olimpiadei de Informatică, sectiunea gimnaziu. Festivitatea de deschidere a Olimpiadei, sectiunea pentru gimnaziu, are ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei