Criminalul de la Onești și soția sa vor sta 42 de ani după gratii!

1crimaBC2

Dimensiune font:

| 10-10-2022 06:54

 Inculpații au fost condamnați la o pedeapsă totală de 55 de ani și patru luni de închisoare, din care, după contopirea pedepselor, vor efectua 30 de ani criminalul și 12 ani soția sa * instanța a dispus și prelevarea de probe biologice de la inculpații Moroşan Gheorghe și Moroşan Aurelia, în vederea determinării profilului genetic al acestora * cei doi soți au de plătit urmașilor victimelor daune uriașe!

 

După 16 termene de judecată și o trei pronunțări amânate, criminalul din Onești și soția sa și-au primit, vineri, pedepsele.

Așadar, Moroșan Gheorghe a fost condamnat la pedeapsa de 30 (treizeci) de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, la pedeapsa de 10 (zece) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal și la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi linştii publice. Instanța a dispus contopirea pedepselor aplicate inculpatului Moroșan Gheorghe, aplicând pedeapsa cea mai grea, de 30 ani închisoare, la care a adăugat sporul obligatoriu de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 7 ani și 4 luni închisoare, având de executat pedeapsa principală rezultantă de 37 (treizeci și șapte) ani și 4 (patru) luni închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi civile (dreptul de a fi ales în autorităţi sau funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) pe durata a 5 (cinci) ani.În temeiul art. 60 Cod penal, reduce pedeapsa aplicata inculpatului Moroșan Gheorghe la maximul general al pedepsei închisorii prevazut de lege, respectiv 30 de ani de închisoare, se arată în sentița dictată vineri de Tribunalul Bacău.

Din această pedeapsă i se va deduce perioada în care a fost arestat preventiv, din martie 2021 la zi.

Aurelea a primit două pedepse de câte 9 ani, dar va sta după grati 12 ani!

Tribunalul Bacău a dispus și vondamnarea inculpatei Moroșan Aurelia, soția criminalului, la două pedepse de câte 9 (nouă) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal. În final, Tribunalul Bacău a dispus contopirea pedepselor aplicate inculpatei Moroșan Aurelia, aplică pedeapsa cea mai grea de 9 ani închisoare la care adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 3 ani închisoare, inculpata având de executat în final pedeapsa principală rezultantă de 12 (doisprezece) ani închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (...) pe durata a 5 (cinci) ani, se arată în sentița dictată vineri.

La fel ca în cazul soțului, acesteia i se va deduce din pedeapsă perioada în care a fost reținută și arestată preventiv, din martie 2021 la zi.

Fiul uneia dintre victime va primi bani, lunar, până la 26 de ani

Tribunalul Bacău a admis în parte și acțiunea civilă şi l-a obligat pe inculpatul Moroșan Gheorghe „la plata sumei de de 200.000 euro (echivalentul în lei la data plății) cu titlu de daune morale, către fiecare din părțile civile Pătatu Adrian, Pătatu Aurel, Pătatu Samica, Pătatu Sorina Agatha, Iştoan Irina, Iştoan Patrick, Iştoan Claudia, la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune materiale, precum și a sumei de 200.000 euro (echivalentul în lei la data plății) cu titlu de daune morale, ambele către partea civilă Pătatu Cristina Luminiţa, la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune materiale, precum și a sumei de 200.000 euro (echivalentul în lei la data plății) cu titlu de daune morale, ambele către partea civilă Iştoan Paul, la plata sumei de 200.000 euro (echivalentul în lei la data plății) cu titlu de daune morale, precum și la plata unei prestații lunare în cuantum de 2.000 de lei până la împlinirea vârstei de 26 de ani. în măsura în care va studia până atunci sau până la finalizarea studiilor, cu titlu de daune materiale, ambele către partea civilă Pătatu Tudor George”, se mai arată în sentința Tribunalului Bacău.

În rest, instanța a respins, ca neîntemeiate, pretențiile părților civile.

A fost instituit sechestru asigurator pe toate bunurile inculpaților, care au de achitat și cheltuielile judiciare, în valoare de peste 13.500 lei.

 

Totoată, instanța a dispus prelevarea de probe biologice de la inculpații Moroşan Gheorghe și Moroşan Aurelea, în vederea determinării profilului genetic al acestora. Probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic al acestora.

 

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Crima s-a produs pe 1 martie 2021

La data de 1 martie 2021, aflând că în fostul său apartament se efectuau lucrări de renovare, Gheroghe Moroșan a luat hotărârea împreună cu inculpata Moroşan Aurelea de a se deplasa în această locaţie şi de a lipsi de libertate în mod ilegal persoanele pe care urma să le găsească în interior, pentru ca ulterior să solicite prezenţa la faţa locului a organelor de poliţie, a presei şi a persoanelor pe care cei doi soţi le considerau implicate în pierderea apartamentului şi de a condiţiona eliberarea persoanelor de îndeplinirea solicitărilor lor, sens în care, în jurul orei 11:40, având asupra sa un cuţit, spray-uri iritant lacrimogene, dar şi coliere de plastic autoblocante (bride), puse la dispoziţia sa chiar de către inculpata Moroşan Aurelea, a pătruns pe uşa neasigurată în apartamentul ce i-a aparţinut, ocazie cu care, sub ameninţarea folosirii cuţitului, le-a legat celor două victime – P. D. şi I. S. – mâinile la spate cu câte un colier de plastic, a încuiat uşa cu cheile găsite în yală şi a blocat-o cu o scară metalică, lipsindu-i astfel de libertate în mod ilegal pe cei doi angajaţi ai SC Chimcomplex SA până la ora 17, timp în care a refuzat să îi elibereze, inculpatul având în permanenţă sprijinul inculpatei Moroşan Aurelea.

La ora 17:00, după mai bine de 5 ore în care i-a lipsit de libertate în mod ilegal pe I. S. şi P. D., timp în care a ameninţat continuu că îi va ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite solicitările, ca urmare a unui gest de apărare realizat de victima P.D, care 1-a lovit pe inculpat cu piciorul în zona membrelor inferioare, în timp ce se aflau în continuare în balconul apartamentului, s-a întors brusc spre P. D. şi i-a lovit cu acel cuţit avut asupra sa în zona corpului, continuând să îi aplice mai multe lovituri de cuţit în diferite zone în timp ce victima era căzută la podea în sufrageria apartamentului, după care inculpatul a mers în camera în care se refugiase victima I. S. şi cu aceeaşi brutalitate şi lipsă de empatie i-a aplicat şi acestuia multiple lovituri de cuţit, cauzându-le victimelor leziuni ce au condus la deces, au menționat procurorii băcăuani.

Daniel BACIU

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1691 mp, identificat cadastral cu nr. 61340, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 337.00 lei/an; teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1948 mp, identificat cadastral T59 p 938/8, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 294.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61397, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61394, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan/extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1500 mp, identificat cadastral cu nr. 61486, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 385.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1347 mp, identificat cadastral cu nr. 61509, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 1535.00 lei/an. Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 50/30.06.2021, H.C.L nr. 74/29.09.2021 H.C.L. H.C.L nr. 73/28.09.2021 H.C.L. 63/30.09.2020, H.C.L. 84/22.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 13.06.2023, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 14.06.2023, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
TRANS SESE SRL, angajeaza Dispecer Transport International, se poate lucra de la distanta, dar trebuie experienta in domeniu si limba Spaniola la nivel mediu. DESCRIERE Candidatul ideal, Persoana analitica, cu buna capacitate de organizare si planificare; Persoana responsabila, organizata, atenta la detalii; Bune abilitati de comunicare, cu spirit de echipa; Cunostinte MsOffice (Word, Excel, Outlook); Buna intelegere a proceselor de rutare; Cunostinte de limba spaniola obligatoriu. Experienta de lucru in domeniu, ideal in companii cu activitate in transportul international de marfa reprezinta avantaj; Descrierea jobului Organizeaza, coordoneaza si planifica activitatea de transport zilnic; Transmite detaliile legate de transport soferilor si mentine legatura directa cu acestia; Monitorizeaza pozitia camioanelor si programul de activitate zilnica al soferilor pe care ii coordoneaza; Inregistreaza informatiile specifice curselor si conducatorilor auto in softurile interne; Urmareste si centralizeaza datele referitoare la situatia masinilor, status, pozitie, eventuale intarzieri la incarcare sau livrare; Mentine contactul permanent cu soferii pentru a remedia eventualele probleme ivite pe traseu (probleme tehnice, eventuale intarzieri, etc); BENEFICII: Pachet salarial motivant; Bonificari raportate la performanta si implicare; Mediu de lucru tanar si dinamic; Instrumente de lucru de ultima generatie; Formare profesionala continua; Posibilitatea dezvoltarii unei cariere in domeniul transporturilor. Pentru toate detaliile ne puteti contacta la: 0735316526
Cea de-a doua cale de acces către aeroportul din Iași va intra în dezbatere în Consiliul Local
10/06/2023 16:30

Cea de-a doua cale de acces către aeroportul din Iasi va intra in dezbatere in Consiliul Local, a anuntat primarul Mihai Chirica. În momentul de fată se lucrează la proiectarea traseului. Noua cale d ...

În urma grevei, managerul spitalului din Boto;ani a demisionat
10/06/2023 16:08

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’ din Botoşani, Doina Caba si-a dat demisia din functie după ce ieri peste 300 de angajaţi au organizat un protest spontan faţă de decizia ...

Trei ieșeni, pe scena unui mare concurs de operă de la Cluj
10/06/2023 16:05

Trei reprezentanţi ai Operei Naţionale Romane din Iaşi, care au fost prezenţi la concursul de interpretare muzicală – canto ‘Verum Solitus Vocal Competition’ de la Cluj-Napoca, au reuşit ...

A dispărut din proiectul A8 legătura spre Spitalul Regional de Urgente şi Aeroport
10/06/2023 12:42

 Reprezentanţii CNAIR spun că nu ar fi rentabilă realizarea ei, in timp ce reprezentanţii asociaţiilor pro-autostradă şi ai autorităţilor locale s-au arătat contrariaţi de modificare. Ce soluţi ...

Vechi rivalităţi locale: cazul dintre Bârlad şi Vaslui. De ce se cred bârlădenii mai cu moţ?
10/06/2023 10:24

Locuitorii oraşelor Vaslui şi Barlad, situate la o distanţă de aproximtiv 55 de kilometri, se contrazic şi se tachinează reciproc de aproape jumătate de secol. Replicile acide s-au meţinut in ciuda trec ...

Ciprian Porumbescu, din însorita Italie în mormântul de la Stupca
10/06/2023 10:22

Unul dintre ultimele „concerte” susţinute de Ciprian Porumbescu rămane cel din faţa mării, in Italia, din iarna lui 1882. Peste un an, pe 6 iunie 1883, avea să moară in căsuţa lui din Stupca, neimp ...

Restaurarea Casei Memoriale „George Enescu” se apropie de final
10/06/2023 10:21

Procesul de reabilitare a Casei Memoriale „George Enescu” din Liveni, administrată de Muzeul Judetean de Istorie, institutie de cultură aflată in subordinea Consiliului Judetean, se apropie de final. In ...

Versantul Pacea se transformă într-o zonă complexă de agrement
10/06/2023 10:20

Săptămana trecută au inceput lucrările de amenajare a versantului Pacea, unde se va infiinta un parc pentru copii si se va monta o tiroliană. Zona va oferi numeroase oportunităti de petrecere a timpului ...

Bani irosiți în județul Botoșani: baraj neterminat de 35 de ani, pod în construcție de 30 de ani
10/06/2023 10:19

Două obiective foarte importante pentru locuitorii din nordul extrem al Moldovei, asteaptă de trei decenii să fie finalizate de statul roman. Este vorba despre un baraj si un pod peste raul Siret. Cu barajul ...

Președintele CJ reacționează în urma protestului de la Spitalul Județean. „Nimeni nu poate încălca legea”
10/06/2023 10:18

Presedintele Consiliului Judetean, Doina Federovici, a participat, la sediul Spitalului Judetean de Urgentă „Mavromati”, la o discutie cu reprezentantii cadrelor medicale care au protestat, vineri, fată d ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei