Eleganța se învață

1x-ofelia1
1x-ofelia2
1
2
3

Dimensiune font:

| 30-03-2023 07:43

Ca în fiecare an, dedicăm luna martie tuturor doamnelor și domnișoarelor cu rezultate deosebite în ceea ce fac. Tuturor le dorim să aibă o viață frumoasă, să își împlinească toate visele și să aducă mereu bucurie în jur.  Astăzi stăm de vorbă cu Ofelia Cozma, educator de stil.

 

I-au plăcut mereu frumosul, eleganța. O caracterizează echilibrul și este un educator de stil cunoscut. Sunt un antreprenor social, povestitor, sfătuitor și educator de stil, cum îmi place mie să spun. Scriu pe blog, sunt prezentă pe social media, spune Ofelia Cozma.

Pune mult accent pe educația estetică și financiară și își dorește să ajute cât mai mulți oameni care vor să-și găsească stilul vestimentar, care nu este despre modă, ci un indicator ale vieții noastre. Stilul este despre cum trăim. Este convinsă că interiorul creează mereu exteriorul și ori de câte ori începe o nouă călătorie alături de o persoană care își dorește sprijinul ei, primul pas este să-i atingă sufletul. „Eu nu pot lucra decât alături de persoane cu care rezonez și mereu încerc să le cunosc cât mai bine. Sunt onorată când doamnele îmi cer sprijinul, dar mă bucur enorm când văd că și tinerii sunt tot mai interesați de aspectul fizic. Eu pledez pentru eleganța adusă de simplitate, nu sunt de acord că o garderobă trebuie să fie scumpă, ci doar corect alcătuită. Ei bine, alegerea obiectelor vestimentare, a accesoriilor ori a încălțămintei nu se face la întîmplare, nu cumpărăm compulsiv. Recomand ca la fiecare achiziție să gândim în perspectivă și să ne întrebăm dacă obiectul ales, indiferent care este el, merge măcar la cinci ținute... Ideal ar fi la zece, dar hai să spunem măcar cinci. Eu aleg mereu obiecte versatile, cu care pot alcătui ușor o ținută, spune Ofelia.

În tot ceea ce face pune respectul și încrederea pe primul loc. „Nu ai cum altfel dacă vrei ca totul să iasă bine. Eu merg acasă la persoana care îmi cere sprijinul, analizăm împreună dulapul de haine, accesoriile, încălțămintea. Recomand ca obiectele cu care nu mai avem o chimie să fie înlăturate, iar celor despre care nu suntem siguri că vrem să renunțăm să le dăm un timp de respiro. Păstrăm în atenție doar lucrurile cu care rezonăm, care ne dau o stare de bine și de aici începem să lucrăm. Sunt atentă la multe detalii plecând de la designul interior al casei și până la felul de a fi al persoanei din fața mea. Casele vorbesc de la sine despre oameni, chiar dacă uneori nu ne dăm seama, a continuat educatorul de stil.

Work-shopuri de stil

Sfaturile pe care ni le-a împărtășit se regăsesc și în work-shopurile pe care le organizează atât la Iași, cât și la București și la care au început să vină persoane din ce în ce mai tinere, ceea ce arată cât de importantă este o astfel de educație. Ofelia Cozma îi ajută pe cei care îi cer sfatul să aleagă ținute corecte, care li se potrivesc, și, mai mult de atât, să fie atenți și la bugetul alocat achizițiilor. „De multe ori am recomandat chiar renunțarea la cumpărarea unor obiecte și le-am întrebat sincer pe doamne: Tu chiar crezi că ai nevoie de o nouă rochie sau de un nou accesoriu? Mai ai câteva cam la fel. M-au privit surprinse cu atât mai mult cu cât plecaseră la drum alături de mine încredințate că vor avea nevoie de mulți bani. Nu este deloc adevărat. Poți fi bine îmbrăcată și cu bani mai puțini, a continuat Ofelia Cozma.

O garderobă se alcătuiește în funcție de felul de a fi al fiecăruia, hainele trebuie să completeze o simfonie personală de aceea este nevoie de atenție la cumpărarea lor. Spre exemplu, articolele imprimate sunt în sine o galerie de culori, nu mai necesită prea multe accesorii. „Eu prefer culorile simple, liniile și unghiurile, mi se potrivesc mult mai bine. În plus, ținutele sunt mai ușor de completat și chiar de schimbat pe parcursul unei zile. Este suficient poate doar să schimbi o broșă, o eșarfă sau un unghi de aranjare și ai deja o altă ținută. Este important să ținem cont și de rolurile pe care le avem peste zi. Fiecare are perioade mai aglomerate și poate într-o zi este nevoie de mai multe ținute. Evident că nu le poți lua cu tine când pleci dimineața de acasă, dar le poți aranja pe parcurs cu câteva mici trucuri pe care eu le împărtășesc, a continuat educatorul de stil.

Ofelia Cozma recomandă mereu autenticitatea și este convinsă că fiecare vârstă are bucuriile ei, important este să le primim frumos în viețile noastre. În dialogurile cu tinerii, de care este mereu foarte încântată, vorbește despre cunoașerea de sine, în lipsa căreia putem trăi vieți în derivă, ceea ce nu este deloc congruent cu fericirea: „Le spun mereu că trebuie să le fie dor de ei la orice vârstă, să fie atenți cui își încredințează visele și bucățelele de suflet”.

Ofelia Cozma iubește oamenii, binele și frumosul, oferă sprijin inclusiv necuvântătoarelor și este convinsă că educație fără rigoare, termeni pe care îi respectă, la fel și perseverența de care dă dovadă în toate proiectele în care se implică, nu există.

Maura ANGHEL

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1691 mp, identificat cadastral cu nr. 61340, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 337.00 lei/an; teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1948 mp, identificat cadastral T59 p 938/8, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 294.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61397, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61394, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan/extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1500 mp, identificat cadastral cu nr. 61486, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 385.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1347 mp, identificat cadastral cu nr. 61509, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 1535.00 lei/an. Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 50/30.06.2021, H.C.L nr. 74/29.09.2021 H.C.L. H.C.L nr. 73/28.09.2021 H.C.L. 63/30.09.2020, H.C.L. 84/22.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 13.06.2023, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 14.06.2023, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
TRANS SESE SRL, angajeaza Dispecer Transport International, se poate lucra de la distanta, dar trebuie experienta in domeniu si limba Spaniola la nivel mediu. DESCRIERE Candidatul ideal, Persoana analitica, cu buna capacitate de organizare si planificare; Persoana responsabila, organizata, atenta la detalii; Bune abilitati de comunicare, cu spirit de echipa; Cunostinte MsOffice (Word, Excel, Outlook); Buna intelegere a proceselor de rutare; Cunostinte de limba spaniola obligatoriu. Experienta de lucru in domeniu, ideal in companii cu activitate in transportul international de marfa reprezinta avantaj; Descrierea jobului Organizeaza, coordoneaza si planifica activitatea de transport zilnic; Transmite detaliile legate de transport soferilor si mentine legatura directa cu acestia; Monitorizeaza pozitia camioanelor si programul de activitate zilnica al soferilor pe care ii coordoneaza; Inregistreaza informatiile specifice curselor si conducatorilor auto in softurile interne; Urmareste si centralizeaza datele referitoare la situatia masinilor, status, pozitie, eventuale intarzieri la incarcare sau livrare; Mentine contactul permanent cu soferii pentru a remedia eventualele probleme ivite pe traseu (probleme tehnice, eventuale intarzieri, etc); BENEFICII: Pachet salarial motivant; Bonificari raportate la performanta si implicare; Mediu de lucru tanar si dinamic; Instrumente de lucru de ultima generatie; Formare profesionala continua; Posibilitatea dezvoltarii unei cariere in domeniul transporturilor. Pentru toate detaliile ne puteti contacta la: 0735316526
Un pacient care suferea de cancer în stadiu terminal s-a aruncat de la etajul 4 al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași
07/06/2023 18:19

 Un pacient in varstă de 70 de ani, care suferea de cancer in stadiu terminal, a murit după ce s-a aruncat de la etajul 4 al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi. Conducerea spitalului a anuntat că ...

 Expoziția internațională anuală World Press Photo a ajuns la Iași
07/06/2023 14:13

Cea de-a 66-a editie a expozitiei internationale anuale World Press Photo va putea fi vizitată in perioada 6 iunie - 3 iulie in Iasi, in Piata Unirii. Adusă in Romania de 12 ani consecutivi de către Fundatia ...

 Începe „Șotron”, Festivalul copilăriei
07/06/2023 14:05

Grădina Urbană si Dumbrava Minunată din cadrul Muzeului „Mihail Sadoveanu” vor fi gazda celei de-a X-a editii a evenimentului „Sotron. Festivalul copilăriei”, organiza ...

  „Dincolo de poveste. Graiul straielor moștenite”
07/06/2023 13:37

  Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi organizează in perioada 8 iunie – 2 iulie 2023, la Palatul Culturii din Iasi, expozitia itinerant ...

Salubris va recicla integral cele 4.000 de cutii din carton din care a fost construit Târgul Creative Collective
07/06/2023 13:26

Organizatorii Romanian Creative Week (RCW) anuntă că cele 4.000 de cutii din carton din care a fost construită, in incinta Palas Iasi, instalatia care a găzduit, in perioada 26-28 mai 2023, targul de design ...

Pasionații de offroad turează motoarele, la Iași
07/06/2023 13:14

Începand de ieri, Iasul găzduieste un eveniment de inaltă clasă. Organizat de Adventure 4x4 Iasi, alături de Tester Grup, atrage atentia prin desfăsurarea etapei a-II-a a Campionatului Nati ...

A început greva şi în spitalele din Iaşi
07/06/2023 12:45

Membrii Sindicatului Sanitas au inceput de azi greva la locul de muncă. Ei se vor afla in grevă japoneză pană pe 15 iunie. Principala nemulţumire a celor din Sănătate este faptul nu a fost aplicată int ...

 Artiștii ieșeni duc „Văduva veselă 2.0” la Bucharest Opera Festival
07/06/2023 12:08

Opera Natională Romană din Iasi va participa si in acest an la Bucharest Opera Festival, manifestare de prestigiu ajunsă la a doua editie. Artistii ieseni vor fi alături de colegii lor din alte opt teatre l ...

 Săptămâna aceasta, Adda, Taxi, Robin & The Backstabbers cântă la Street FOOD, în parcul Palas Iași, 7 iunie 2023
07/06/2023 11:20

Street FOOD Festival revine in Iasi, iar timp de patru zile iubitorii de preparate inedite vor descoperi retete din toate colturile lumii in parcul Palas. Anul acesta festivalul reuneste sub umbrela „Bett ...

 Bătrână accidentată pe o trecere de pietoni
07/06/2023 10:18

O femeie in varstă de 70 ani a fost accidentată, pe o trecere de pietoni din municipiul Piatra-Neamţ, de un autoturism condus de o şoferiţă, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei