O prostituată minoră a obţinut în instanţă daune de 30.000 de la foştii proxeneţi

2curve

Dimensiune font:

| 06-12-2021 10:31

 * acestora, soţi şi soţie, statul le-a mai confiscat şi 100.000 lei * bărbatul va sta după gratii şase ani şi jumătate, femeia doar patru dar cu suspendare * cei doi puseseră pe picioare o înfloritoare afacere de turism sexual * „codoaşa” iniţia fetele în arta sexului şi a negocierii, apoi „muncea” cot la cot cu ele

 

Un foarte stufos şi complicat dosar de proxentism şi trafic cu minori s-a încheiat, vineri, la Tribunalul Iaşi cu un verdict neaşteptat de dur pentru inculpaţi.

Ionuţ L. (31 de ani) e căsătorit cu Roxana (33 de ani), o prostituată care a dovedit mult spirit antrepenorial. Evident, în domeniul ei de activitate. După o perioadă în care a prestat de una singură pentru belşugul familiei (soţul fiind mult prea preocupat de „păcănele”), femeia a proiectat o adevărată reţea de servicii sexuale şi a trecut la fapte. Prima racolată, Lăcrămioara M. (16 ani la vremea aceea, în vara lui 2019), fata care avea s-o şi înfunde.

A cunoscut-o prin intermediul unei verişoare de-a acesteia, s-au întâlnit la o cafea, Roxana aflase că Lăcărmioara are o situaţie familială dificilă, fără sursă de venit, fără posibilitatea de a se întreţine singură. A îmbrobodit-o uşor, spunându-i că se fac bani buni din industria sexului, s-a oferit s-o iniţieze, soţul ei jucând rolul de manechin funcţional. Au mers la cuplu acasă, iar Ionuţ (soţul Roxanei şi viitorul proxenet) a făcut sex cu Lăcrămioara toată noaptea.

A doua zi, cele două au ieşit la „produs”. Afacerea a debutat fulminant, câte şase clienţi fiecare, tarif 150 lei actul sexual. Sau 250 lei ora. Timp de două săptămâni, tinerele au prestat la foc continuu. Scoteau şi 3.000 lei pe zi. Bani pe care-i împărţeau frăţeşte. Ionuţ s-a gândit să dezvolte afacerea şi să le ducă pe cele două în zone mai potente financiar.

Astfel, pe la mijlocul lui octombrie 2019, tânărul le-a urcat în maşina proprietate personală şi le-a dus la Cluj. A închiriat acolo un apartament în regim hotelier şi s-a pus pe dat anunţuri de mică publicitate. Clienţii au apărut imediat, banii curgeau, dar aproape exclusiv în buzunarele lui Ionuţ. Lăcrămioara, doar fărâmituri.

Un pic de teatru, şi-a stâlcit în bătaie soţia gravidă

Roxana şi Lăcrămioara ieşeau la agăţat bărbaţi. Ionuţ căuta fete dornice de a lucra profesionist în această meserie, că să-şi dezvolte afacerea. Aşa a cooptat-o pe Petronela F., minoră şi ea. Apoi a mai venit şi Violeta G. Ofertă din ce în ce mai mare, cerere la fel. Fetele prestau, Ionuţ păcănea.

Numai că, la un moment dat, bărbatul a sesizat riscurile şi a schimbat radical procedurile. Mai întâi, a mimat o criză de gelozie faţă de Roxana, care era gravidă în luna a cincea. A stâlcit-o în bătaie de faţă cu celelalte prostituate. Ca să le impresioneze şi să le disciplineze, să nu facă proteste ori, mai rău, reclamaţii pe la poliţie. Apoi au încărcat catrafusele în maşină şi s-au întors la Iaşi. Din nefericire pentru ei, bani mult mai puţini ca în Ardeal. S-au mutat la Bucureşti pentru câteva săptămâni, nici acolo recolta nu a fost cea dorită, aşa încât au revenit pe plaiurile moldave. Suceava, Botoşani, Vaslui. Prostituatele încasau maxim 900 lei pe zi, dar se întâmpla frecvent să le intre în buzunare şi doar câte 400 lei.

O cafea, un act sexual

Văzând că afacerea nu urcă aşa cum şi-a dorit, Ionuţ a lăsat baltă pescuitul şi păcănelele, concentrându-se total pe activitatea fetelor. Le-a impus target, minim trei clienţi pe zi. N-a negociat nimic la preţ. La un moment dat, Lăcrămioara a întrebat dacă îşi poate satisface muşteriul cu 80 lei. Ionuţ s-a opus vehement. Mai mult, bănuitor din fire, a început să le ceară raport amănunţit. Prin mesaje cifrate. O cafea, însemna un act sexual simplu. Un cocktail reprezenta o oră de fantezii ş.a.m.d.

Deşi avea doar trei „femei la stradă”, Ionuţ era foarte activ şi eficient pe piaţa sexului plătit. A intuit bine că s-ar putea să fie urmărit de serviciile secrete şi a mărit prudenţa. Schimba locaţiile de dezmăţ o dată la două, maxim trei săptămâni. La fel şi cartelele telefonice, adresele de e-mail ori conturile de pe reţelele de socializare.

Prea târziu, intrase în vizorul investigatorilor, care au obţinut acordul magistraţilor pentru suprevegherea tehnică. Pas cu pas, au fost strânse suficiente probe, astfel încât, la sfârşitul lui aprilie, reţeaua a fost destructurată. Ionuţ şi Roxana, reţinuţi, apoi băgaţi în arestul preventiv. Lăcrămioara, Petronela şi Violeta, puse să dea cu subsemnatul.

Una din numeroasele înregistrări ambientale e elocventă în ce priveşte amurgul reţelei. Nerăbdător  şi în foame de bani, Ionuţ îi cere Lăcrămioarei să crească tariful tariful pentru o oră de sex de la 250 la 300 lei, după care o zoreşte să termine mai repede treaba cu un client pentru că erau alţi cinci în aşteptare.

Business-ul s-a prăbuşit brutal, Lăcrămioara a relatat cu lux de amănunte aventurile ei din ultimii doi ani, au fost destui martori care i-au confirmat spusele, magistraţii au făcut şi nişte estimări, minim  80.000 lei (150 lei actul sexual x minim 3 clienţi/zi, timp de 180 zile) şi cel mult 162.000 lei (maxim 6 clienţi/zi), apoi au rostit sentinţa. Ionuţ a primit o condamnare de şase ani şi jumătate. Roxana, doar patru, dar cu suspendare, deoarece are copil mic. Însă, amândoi soţii trebuie să plătească Lăcrămioarei daune materiale şi morale de aproape 30.000 euro. Mai au de dat şi la stat 110.000 lei. Prejudiciu calculat pentru venituri ilegale în urma activităţii de proxenetism. Marcel FLUERARU

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Nicolae Balcescu, cu sediul in sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, telefon 0234.214.071, fax 0234.214.016, e-mail: registratura@primaria-nicolae-balcescu.ro, cod fiscal 4353234. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -spatiu cu suprafata de 10,95 mp, in vederea desfasurarii activitatii cabinet de oftalmologie si optica medicala, situat in imobilul Dispensar Uman din satul Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 8, avand nr. cadastral 61861, CF 61861, apartinand domeniului public al Comunei Nicolae Balcescu, conform caietului de sarcini, H.C.L. Nicolae Balcescu nr. 31/11.03.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: La cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu Publicul si Arhiva din cadrul Comunei Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str.Eroilor nr.380, judetul Bacau. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G.nr.57/2019 privind Codul administrativ: 30 Lei/exemplar, se achita numerar sau prin OP la Compartimentul Impozite si Taxe din cadrul Comunei Nicolae Balcescu. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.06.2024, ora 13.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 14.06.2024, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Se depun intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.06.2024, ora 10.00, Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Bacau, municipiul Bacau, Str. Stefan cel Mare nr. 4, judetul Bacau, telefon 0234.514.419, fax 0234.525.211, e-mail: tr-bacau-reg2@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 16.05.2024.
Poliţişti atacați cu toporul. Agresorul, rănit cu focuri de armă!
23/05/2024 10:03

Un bărbat domiciliat in Anglia a sunat la Serviciul de Urgenţă 112 pentru a anunţa că vecinii săi din comuna Miroslava i-au transmis că nu au mai văzut-o la domiciliu pe mama sa, care locuieşte cu cel ...

Cenușăreasa va fi la Opera Iași de Ziua Copilului
23/05/2024 10:01

Primele reprezentatii din luna iunie oferite de Opera Natională Romană din Iasi sunt rezervate iubitorilor baletului. Teatrul liric iesean punctează Ziua Internatională a Copilului prin programarea pe 1 i ...

Trei variante pentru realizarea drumului de legătură între Iaşi şi comuna Ciurea
23/05/2024 08:12

 În urma intalnirii pe care reprezentantii Primăriei Municipiului Iasi, impreună cu cei ai Primăriei comunei Ciurea şi cu proiectantul contractat (SC Simpa Consult SRL –n.r.) au avut-o in t ...

Iașul, locul 3 la categoria „Orașe care inspiră”, în competiția „Destinația Anului 2024”
23/05/2024 08:00

 * pe primul loc la categoria „Orase care inspiră” s-a situat Sibiu, urmat, la egalitate de puncte, de Brasov si Timisoara * tot pe locul 3 s-a clasat si Palatul Culturii din Iasi, la categori ...

Mese de tenis pentru ieşeni, în cartierul Nicolina
23/05/2024 07:44

În cartierul Nicolina 1 va fi inaugurată joi, 23 mai, la ora 14, prima zonă dedicată sportului realizată in cadrul programului „Fondul Ideilor Coapte in Fapte”, parte a campaniei „fa ...

Iașul, gazda unor manifestări academice și cultural-artisitce de amploare
23/05/2024 07:31

În perioada următoare, Iasul va fi gazda unor manifesătri cultural-artistice si academice de amploare, care vor reuni in capitala Moldovei pe langă mesteri populari de traditie şi interpreti si ansamb ...

Mănăstirea Frumoasa, proiectată tridimensional!
23/05/2024 07:18

Iesenii sunt invitati sambătă, 25 mai, incepand cu ora 12, in fata Manăstirii Frumoasa, la pentru lansarea proiectului de design urban participativ de vizualizare si modelare 3D a spatiului Manăstirii Frumo ...

Iluminatul public din Miroslava, extins și modernizat
23/05/2024 07:12

Sistemul de iluminat public din comuna Miroslava va fi extins si modernizat prin intermediul unui proiect finantat de Ministerul Mediului, Apelor si Pădurilor (MMPA) in cadrul programului de crestere a eficien ...

 Piaţa ieşeană a muncii îşi revine spectaculos: 905 de posturi vacante!
22/05/2024 23:47

După patru ani plini de probleme, ani in care oferta de lucru la nivel de judeţ a atins cote neimaginat de mici, iată că, acum situaţia revine la normalitate. Ultimul centralizator remis presei de către A ...

Un bărbat din Neamț a fost rănit grav de un taur. A făcut pe toreadorul și a ajuns la spital
22/05/2024 20:47

Un bărbat din judetul Neamt a fost transportat in stare gravă la spital, in urma unui incident la o stană. Bărbatul a incercat să ademenească un taur cu o haină. Incidentul a avut loc ieri, 21 mai, in j ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei