Primarul se scuză, părinţii acuză!

1pedagogic1

Dimensiune font:

| 23-03-2023 09:47

Cei din urmă nu sunt de acord cu relocarea copiilor într-un edificiu din B-dul Poitiers, despre care spun că este o zonă cu infracţionalitate crescută * de partea cealaltă, edilul-şef spune că Primăria nu se ocupă de reorganizarea reţelei de învăţământ preuniversitar şi universitar şi că decizia relocării activităţii de la Colegiul Pedagogic a fost luată la nivelul Ministerului Educaţiei * Mihai Chirica a mai spus că poate accepta nemulţumirile unora, însă a atras atenţia asupra faptului că există politicieni care speculează disputa pentru a acumula capital de imagine

Primarul Mihai Chirica a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că decizia relocării elevilor şi profesorilor de la Colegiul Pedagogic a fost luată în contextul cutremurelor înregistrate în Turcia şi în judeţul Gorj şi a menţionat totodată că această instituţie şcolară se află într-un stadiu avansat de degradare. De asemenea, Colegiul Pedagogic se află pe lista întocmită de Guvern cu 21 de clădiri din ţară care au destinaţia clasă, laboratoare aflate în clasa de risc seismic I. „Nu ne mai putem juca cu hazardul şi să ne lăsăm copiii să înveţe într-o clădire atât de intens afectată de timp şi trecerea vremurilor şi seismele care au fost înregistrate în ultima sută de ani. Sub semnătura mea nu voi aproba desfăşurarea unei activităţi didactice decât după consolidarea acestei clădiri”, a spus primarul. În ceea ce priveşte manifestarea de protest anunţată de Asociaţia Părinţilor de la Colegiul Pedagogic (programată astăzi, de la ora 11.30), primarul a declarat că decizia relocări nu a fost luată de municipalitate, ci de foruri educaţionale.

„Primăria nu se ocupă de reorganizarea reţelei de învăţământ preuniversitar şi universitar. Primăria, deocamdată, se preocupă de reţeaua de învăţământ ante preşcolar, adică a creşelor. Pe de altă parte, nu Primăria decide felul în care se relocă activităţile educaţionale, care sunt şcolile care colaborează şi care este programul de studiu al fiecărei şcoli, a fiecărei grupe, a fiecărei clase. De asemenea, nu avem nicio atribuţie şi nici posibilitatea de implicare în această problemă. Prin urmare, decizia (n.r. - relocării) nu ne aparţine, dar salut decizia luată de ISJ Iaşi”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Colegiul va fi reabilitat

În altă odine de idei, municipalitatea ieşeană a depus cererea de finanțare pentru a primi aproximativ 78 milioane lei, așteptăm răspunsul final. „Se află oarecum în fruntea clasamentului. Până la momentul la care va veni o decizie din partea ministerului, noi vom da drumul la lucrări”, a spus primarul. Din păcate, lucrările nu pot fi finalizate într-un timp scurt.

„În partea estică a corpului şcolii se va construi și o grădiniţă. Vom asigura resursele financiare până la aprobarea finanțării. Dacă aceasta nu vine vom căuta alte resurse de finanțare. Sub nici o formă lucrurile nu mai dau înapoi. Dacă licitația va avea susținători, sunt convins că va avea, evaluarea va dura în jur de 30-45 de zile. Să spunem în perioada de 60 de zile să avem ordinul de începere a lucrărilor. Finalizarea lucrărilor nu poate fi într-un an, ci minim 24 de luni”, a mai precizat Chirica.

Părinţii ameninţă: „Vom veni să vă vizităm la Primăria Iași cu copilașii noștri”

Afirmaţiile primarului nu sunt acceptate de părinţii, care, astăzi, vor mărşălui pe ruta  Copou – Piaţa Eminescu – Bulevardul Ștefan cel Mare – Primărie, şi nici locaţia propusă de Primărie, fostul Liceul Mangeron. „Acea școală pe care ne-o oferiți este într-o zonă cu cel mai mare rată de infracționalitate din Iași”, „Nu dorim altceva decât o relocare în aceeaşi zonă. Decât să reamenajaţi Mangeronul mai bine dirijaţi fondurile la consolidarea colegiului”, acestea sunt doar trei dintre opiniile formulate de părinţi după precizările primarului. Alţii sunt şi mai vehemenţi. „Mâine să le spuneţi copiilor noștri că vor fi plecați de acasa de la 10-11 dimineața și se întorc la 19-20 seara. Să le spuneţi că nu mai pot face nici o activitate extrașcolară și să le spuneţi că temele și învățarea pentru a doua zi trebuie să le facă până la orele 23:00- 24:00. Pentru că la asta îi condamnați cu deciziile luate! Vom veni mâine să vă vizităm la Primăria Iași cu copilașii noștri”, promit părinţii. Laura RADU, Lucian STATE

 

* * *

„Vreau să le spun părinţilor că nu Primăria ia decizia relocării, nu Primăria decide cine şi cum învaţă în municipiul Iaşi şi niciunde în România, pentru că aceste decizii sunt luate la nivelul Ministerului Educaţiei. Dar eu salut faptul că Inspectoratul Şcolar Judeţean a luat decizia relocării elevilor şi profesorilor din acea clădire, pentru că altfel o luam eu şi interziceam funcţionarea şi mergeam până la debranşare în cazul în care continuau să desfăşoare activităţi acolo”Mihai Chirica, primarul Iaşului

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1691 mp, identificat cadastral cu nr. 61340, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 337.00 lei/an; teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1948 mp, identificat cadastral T59 p 938/8, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 294.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61397, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61394, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan/extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1500 mp, identificat cadastral cu nr. 61486, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 385.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1347 mp, identificat cadastral cu nr. 61509, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 1535.00 lei/an. Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 50/30.06.2021, H.C.L nr. 74/29.09.2021 H.C.L. H.C.L nr. 73/28.09.2021 H.C.L. 63/30.09.2020, H.C.L. 84/22.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 13.06.2023, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 14.06.2023, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1683/89/2022, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. TATATU BAKERY S.R.L. Vaslui, cu sediul în loc. Vaslui, judeţul Vaslui. Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 05.05.2023. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 25.05.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, respectiv până la data de 27.07.2023 la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103.
ANUNŢ privind închirierea prin licitaţie publică a unei suprafete de teren de 15 mp, in curtea Dispensarului Moţca – CF 60052, pentru amplasarea unui container ȋn vederea desfăsurării de activităţi privind vȃnzare produse papetarie, de multiplicare documente, etc. UAT Comuna Moţca, adresa : localitatea Moţca, str. Moldovei, nr. 70, judeţul Iaşi, tel : 0232/715777, fax: 0232/715050 , email : comuna_motca@yahoo.com scoate la licitaţie publică o suprafaţă de teren de 15 mp, situat în intravilanul comunei Moṭca, ȋn curtea Dispensarului din localitatea Moṭca – CF 60052. Accesul la imobillul menţionat se face din str. Moldovei. Închirierea se face conform art. 333 – 336 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ şi Hotărȃrea Consiliului local Moţca nr. 32 din 27.04.2023. Documentaţia de atribuire poate fi achiziţionată, contra cost, de la sediul Primăriei comunei Moţca. Contravaloarea documentaţiei este de 100 lei. Ofertele se redacteazã în limba românã şi vor fi prezentate conform documentaţiei de atribuire. Data limitã pentru depunerea ofertelor este 31.05.2023 ora 9:00. Adresa la care trebuie depuse ofertele : Primãria comunei Moţca, str. Moldovei, nr. 70, judeţui Iaşi. Data limitã pentru solicitarea clarificãrilor este 25.05.2023. Data limitã pentru transmiterea rãspunsului la clarificãri este 26.05.2023. Licitaţia va avea loc în data de 31.05.2023 ora 11:00 la sediul Primãriei comunei Moţca, judeţul Iaşi. Litigiile de orce fel ce decurg din executarea contractului de concesionare sunt de competenţa secţiei de contencios administrativ a Tribunalului Iaşi.
  Daruri pentru copii la Teatrul „Luceafărul”,  de 1 Iunie
28/05/2023 16:15

Adresandu-se prin misiunea sa institutională publicului tanăr, Teatrul pentru Copii si Tineret „Luceafărul” din Iasi a imaginat si in acest an un program atrăgător pentru 1 Iunie. Programul va ...

Incendiu la un depozit de furaje din Tutova
28/05/2023 12:30

Un incendiu puternic a izbucnit, in noaptea de sambătă spre duminică, intr-o hală pentru depozitarea furajelor situată in curtea unei ferme de păsări din localitatea Tutova. Detaşamentul de pompierii B ...

Urșii au dat iama prin Vaslui
28/05/2023 12:16

 Prezenţa unui urs a fost semnalată, duminică dimineaţă, intr-o suburbie a municipiului Vaslui, cetăţenii fiind avertizaţi prim mesaj RO-Alert. „Duminică, in jurul orei 05,45, un echipaj d ...

Incendiu la Mănăstirea din Podu Coşnei
28/05/2023 12:01

Chiliile şi paraclisul din cadrul mănăstirii din Podu Coşnei au fost grav afectate de un incendiu, duminică, a informat purtătorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, ...

VIDEO Interviul Zilei: Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea
28/05/2023 10:27

Invitat in redacţia Evenimentului Regional al Moldovei, Cătălin Lupu, primarul comunei Ciurea, a a vorbit despre proiectele implementate sau in curs de implementare in localitatea ieşeană. Edilul comunei a ...

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, în vizită la fermierii din Vaslui
27/05/2023 09:00

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a onorat invitatia presedintelui Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, intalnindu-se cu fermieri din Vaslui, dar si cu reprezentantii Colegiului Medicilor Veterinari ...

O vasluiancă își acuză tatăl și fratele de viol
26/05/2023 15:45

Poliţiştii vasluieni efectuează cercetări in cazul unei femei in varstă de 34 de ani, care ar fi fost abuzată sexual de tatăl şi de fratele său. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie ...

„Familia Regală la Iași. Suveniruri din cea de-a doua capitală”
26/05/2023 13:20

  Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Arhivele Naţionale ale Romaniei - Filia ...

535 de ani de la ctitorirea Mănăstirii Voroneţ
26/05/2023 11:30

Vineri, 26 mai, se implinesc 535 de ani de la ctitorirea Mănăstirii Voroneţ. Este supranumită „Capela Sixtină a Estului” pentru fresca Judecăţii de Apoi, care a fost pictată cu celebrul pig ...

Trasee redeschise în weel-end pe Ceahlău
26/05/2023 11:20

Salvamontistii nemteni dau o veste bună celor care iubesc muntele si drumetiile. ”Începand de astazi toate traseele din Masivul Ceahlău sunt practicabile in conditiile unei echipări corespunzăt ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei