Există viață după moarte. Mărturiile unor oameni care au trăit în alte vieți

horoscop-zilnic-sfatulparintilor.ro-Depositphotos_164367142_L-1400x850-2

Dimensiune font:

| 20-03-2023 09:45

Cercetătorii cred în viața de apoi. Mai mulți copii își amintesc cum au murit în altă viață
Publicat la 21 martie 2022, 08:35 de Dosofteea Lainici

Jim Tucker și Jennifer Kim Penberthy petrec mult timp gândindu-se la viața de apoi. Cei doi sunt profesori de psihiatrie la Universitatea din Virginia. Tucker studiază experiențele din apropierea morții și copiii mici care raportează amintiri ale unei vieți anterioare. Penberthy studiază atât experiențele în apropierea morții, cât și comunicările după moarte sau persoanele care spun că au fost vizitate de o persoană decedată.


Amintiri din alte vieți

Cercetările lor i-au convins că există o conștiință dincolo de realitatea noastră fizică, au spus ei la un panel South by Southwest din Austin, Texas/ „Există mai mult decât ideea că trăim în acest corp și murim și atât”, a spus Penberthy. Cercetătorii nu fac afirmații despre rai sau reîncarnare. În schimb, munca lor constă în principal în ascultarea poveștilor oamenilor, în a determina dacă acele experiențe sunt credibile și în căutarea modelelor științifice.

În cartea sa din 2013, „Return to Life”, Tucker a descris un băiat pe nume Ryan Hammons, care a spus că a fost agent de la Hollywood într-o viață anterioară. Tucker a stabilit că 55 dintre afirmațiile lui Hammons se potriveau cu experiențele din viața reală a lui Marty Martyn, un agent de la Hollywood care a murit în 1964. Povești ca acestea merită o explicație, a spus Tucker la SXSW.

„Știința este o evoluție și se schimbă”, a spus ea, adăugând: „În lumea mea, văd că se schimbă pentru a include abordări mai expansive ale lucrurilor”. Atât Tucker, cât și Penberthy au identificat modele distincte în modul în care oamenii întâlnesc moartea. Oamenii spun adesea că au viziuni cu cei dragi decedați atunci când adorm sau încep să se trezească, a spus Penberthy.


Tucker a spus că aproximativ 70% dintre copiii mici pe care i-a studiat și care spun că au amintiri ale unei vieți trecute sunt capabili să descrie cum au murit. Adesea, acele decese par să fi avut loc în mod traumatic. Mulți dintre acești copii se întristează și că sunt departe de familiile lor anterioare, a spus Tucker, iar aproximativ 20% dintre ei spun că au amintiri despre un timp intermediar între moarte și următoarea lor viață.

Mulți oameni cu experiențe în apropierea morții raportează că au aceleași viziuni unul ca altul. „Adesea, când cineva are un atac de cord sau ceva care îi provoacă pentru scurt timp închiderea creierului, mulți dintre ei vor descrie că plutesc deasupra corpului lor”, a spus Tucker. De acolo, oamenii cu experiențe în apropierea morții descriu călătoria printr-un pasaj întunecat, a spus Tucker. Unii spun că și-au văzut cei dragi decedați și au întâlnit un fascicul de lumină. Mulți spun că fie li s-a oferit posibilitatea de a alege să se întoarcă la corpul lor fizic, fie au fost instruiți să facă acest lucru, a adăugat el.

Întâlnirea cu o persoană decedată
Alte studii au arătat că oamenii tind să facă un bilanț al întregii lor vieți înainte de moarte. Un studiu recent de la Universitatea din Louisville, care a analizat scanări ale creierului, sugerează că un muribund își vede întreaga viață trecând prin fața ochilor. Deși este dificil să verifici aceste lucruri, este la fel de dificil să le explici, a spus Tucker.

Criticii susțin adesea cum creierul muribunzilor le joacă feste, creând fantezii sau halucinații. Dar un eveniment aproape de moarte compromite funcția creierului unei persoane, în timp ce halucinațiile sunt de obicei rezultatul unui cortex senzorial hiperactiv (partea creierului care primește și interpretează informațiile senzoriale).


Oamenii care au avut parte de moarte consideră, în general, aceste evenimente ca pozitive, au spus atât Tucker, cât și Penberthy. O experiență aproape de moarte poate face o persoană mai puțin materialistă, mai grijulie sau mai puțin ambițioasă. „Această experiență este complet transformatoare pentru ei”, a spus Tucker, adăugând: „Ei spun că și-au pierdut frica de moarte, pentru că știu că viața continuă”.

Copiii care spun că au o viață anterioară cresc adesea pentru a deveni adulți adaptați, iar amintirile lor tind să se estompeze cu timpul, a adăugat el. Penberthy a spus că întâlnirea cu o persoană iubită decedată poate fi „liniștitoare” pentru oameni. O femeie pe care a studiat-o a avut senzația distinctă a mamei ei decedate mângâindu-i obrazul. Experiența a făcut ca femeia să renunțe mai ușor la durere, a spus Penberthy. Oamenii devin adesea mai spirituali, dar nu neapărat mai religioși, după aceste întâlniri, potrivit Insider. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1691 mp, identificat cadastral cu nr. 61340, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 337.00 lei/an; teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1948 mp, identificat cadastral T59 p 938/8, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 294.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61397, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61394, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan/extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1500 mp, identificat cadastral cu nr. 61486, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 385.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1347 mp, identificat cadastral cu nr. 61509, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 1535.00 lei/an. Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 50/30.06.2021, H.C.L nr. 74/29.09.2021 H.C.L. H.C.L nr. 73/28.09.2021 H.C.L. 63/30.09.2020, H.C.L. 84/22.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 13.06.2023, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 14.06.2023, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
TRANS SESE SRL, angajeaza Dispecer Transport International, se poate lucra de la distanta, dar trebuie experienta in domeniu si limba Spaniola la nivel mediu. DESCRIERE Candidatul ideal, Persoana analitica, cu buna capacitate de organizare si planificare; Persoana responsabila, organizata, atenta la detalii; Bune abilitati de comunicare, cu spirit de echipa; Cunostinte MsOffice (Word, Excel, Outlook); Buna intelegere a proceselor de rutare; Cunostinte de limba spaniola obligatoriu. Experienta de lucru in domeniu, ideal in companii cu activitate in transportul international de marfa reprezinta avantaj; Descrierea jobului Organizeaza, coordoneaza si planifica activitatea de transport zilnic; Transmite detaliile legate de transport soferilor si mentine legatura directa cu acestia; Monitorizeaza pozitia camioanelor si programul de activitate zilnica al soferilor pe care ii coordoneaza; Inregistreaza informatiile specifice curselor si conducatorilor auto in softurile interne; Urmareste si centralizeaza datele referitoare la situatia masinilor, status, pozitie, eventuale intarzieri la incarcare sau livrare; Mentine contactul permanent cu soferii pentru a remedia eventualele probleme ivite pe traseu (probleme tehnice, eventuale intarzieri, etc); BENEFICII: Pachet salarial motivant; Bonificari raportate la performanta si implicare; Mediu de lucru tanar si dinamic; Instrumente de lucru de ultima generatie; Formare profesionala continua; Posibilitatea dezvoltarii unei cariere in domeniul transporturilor. Pentru toate detaliile ne puteti contacta la: 0735316526
Rețete de dragoste eternă
04/06/2023 11:34

  Candva, parcă nu cu mult timp in urmă, s-au indrăgostit şi au plecat impreună pe drumul ce voia să fie căsnicia. S-au adaptat unul la celălalt, s-au cunoscut mai bine, cu multe bune, dar şi cu ...

Portret în oglindă
04/06/2023 11:25

Începand de astăzi vom da extemporale. Nu veţi avea nevoie de nicio pregătire, nici de recapitulări şi nici de fiţuici. Nu puteţi copia şi nici nu are cine să vă sufle. Ca un prim test, vă invi ...

Ai grijă de cei din jur ca de tine însuţi!
04/06/2023 11:09

În ultimii ani, in Romania s-a impus tot mai mult o nouă meserie – specialist in resurse umane. Lipsa ei din Codul Ocupaţiilor a fost cerută tot mai mult de probleme apărute la locul de muncă, ...

Delicii culinare după reţete vechi
04/06/2023 10:45

Transformate după gust şi preferinţă, bucatele gătite in stil romanesc sunt o parte a culturii şi tradiţiilor noastre. Am preluat de la maeştri străini foarte multe preparate, la fel cum şi alţii le- ...

Puterea talantului înmiit
04/06/2023 10:35

Se vorbeşte tot mai mult despre beneficiile dezvoltării personale, despre puterea gandului, despre energiile personale cu care putem schimba lumea dacă vom reuşi, mai intai, să ne  schimbăm pe n ...

Misterul care a uimit întreaga Europă. Ce a provocat cutremurele de la Cannes
03/06/2023 05:23

Un fenomen misterios petrecut in faimosul oras de pe Riviera Franceză, Cannes, a uimit intreg continentul. Mai precis, in această săptămană, două cutremure au fost simtite de-a lungul orasului, iar cauza ...

Omletă din 30 de ouă și prânz cu 10 kilograme de carne, masa obișnuită a unei familii cu 11 copii
02/06/2023 09:45

Olga Bicova este o „mama eroină” din Nikiforovski, Rusia. Aceasta detine un cunoscut blog culinar, iar clipurile sale adună milioane de vizualizări. Pe canalul său de YouTube aceasta ne arată c ...

O ciornă cu planul tău de viaţă
01/06/2023 14:07

Mi-a plăcut mult provocarea lansată celor mai cunoscuţi antreprenori de succes din Romania de face o călătorie in timp şi de a-şi reinventa viaţa cu inţelepciunea adunată. Ce sfaturi ţi-ai oferi da ...

Un veteran rupe tăcerea în legătură cu uciderea a 40 de soldați germani
01/06/2023 10:00

În Franta vor incepe lucrările de excavare pentru a găsi cadavrele a pană la 40 de soldaţi germani care au fost executaţi de Rezistenţa franceză in iunie 1944. Demersul vine după ce un fost luptă ...

De ce sunt copiii nefericiți?
31/05/2023 16:39

  Un studiu publicat nu demult a mai arătat o problemă gravă a Romaniei – copiii sunt nefericiţi. Cică din 65 de ţări participante, ne-am situat cam pe la coada clasamentului, arată Organiza ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei