Cantitatea de zahăr dintr-o sticlă de Fanta în diferite țări europene: În România e de trei ori mai mare decât în Croația și dublă față de Spania sau Olanda
Dimensiune font:
În România, în 100 ml de Fanta Orange, una dintre cele mai populare băuturi răcoritoare de pe plan local, dar și mondial, sunt peste 10 grame de zahăr.
Cantitatea e de trei ori mai mare decât în Croația și dublă față de Spania sau Olanda, arată o analiză a revistei Europe Magazine, care citează Coca-Cola Company, gigant în portofoliul căruia se găsește brandul Fanta
Revista a analizat cantitatea de zahăr din același produs în fiecare țară din Europa, iar ce a rezultat e că există diferențe de la simplu la triplu.
În funcție de ce diferă rețetele? Anterior, producătorii de alimente și băuturi au spus că ele pot varia în funcție de comportamentul de consum și de preferințele oamenilor. O altă opțiune, cel puțin în cazul Fanta, este că rețeta e ajustată și în funcție de taxarea pe zahăr. Cu cât taxa pe zahăr e mai mare, cu atât cantitatea folosită e mai mică.
Adauga comentariul tau