Discută acum cu medicul tău de familie pentru a efectua investigația mamografie gratuit, la centrul Optim Diagnostic II Botoșani!

discuta-acum-cu-medicul-tau-de-familie-pentru-a-efectua-investiga-ia-mamografie-gratuit-la-centrul-o

Dimensiune font:

| 20-02-2024 12:28

 Printre cele mai mari temeri ale unei persoane se numără aceea de a afla că un apropiat suferă de cancer, iar în România în jur de 80% din cazurile de cancer mamar sunt descoperite târziu, în stadii mult prea avansate. Incidența bolii în țară nu prezintă la momentul actual nicio scădere, în fiecare an primind diagnosticul de cancer la sân aproximativ nouă mii de femei. La centrul Optim Diagnostic II Botoșani, situat pe B-dul Mihai Eminescu nr. 39, ne dorim să oferim pacienților servicii medicale preventive de calitate, în spectru din ce în mai larg.

 

Înțelegând pe deplin importanța prevenției oncologice și în urma semnării contractului cu CAS BT, pacientele cu vârsta peste 40 de ani pot beneficia de mamografii gratuite, cu bilet de trimitere de la medicul de familie și cu programare telefonică în prealabil. 

Mamografia, principala metodă de examinare a sânilor pentru depistarea cancerului mamar 

Controlul periodic prin intermediul metodelor de screening reprezintă cea mai eficientă metodă de prevenție a cancerului de sân, iar depistarea timpurie a afecțiunii este extrem de importantă pentru un prognostic favorabil. Conform studiilor, această malignitate se află printre puținele afecțiuni oncologice care pot fi depistate într-o fază incipientă, cu ajutorul unui plan de monitorizare, durata de viață fiind mai mare pentru 90% dintre femeile diagnosticate devreme. În plus, în majoritatea celor mai multe astfel de cazuri, nu este nevoie să fie înlăturați ganglionii axilari sau sânul.

Scopul mamografiei poate fi de screening, dacă se adresează femeilor asimptomatice, sau de diagnostic, în cazul în care apar modificări la nivel mamar.

Cu ajutorul mamografiei, pot fi detectate și analizate microcalcificările, care pot reprezenta uneori singurul semn de cancer mamar. Pentru femeile cu o vârstă de peste 50 de ani și al celor cu antecedente familiale de cancer la sân, mamografia trebuie să fie inclusă în pachetul de analize medicale anuale. În aria senologiei, momentul optim de prezentare la un consult îl reprezintă primele două săptămâni ale ciclului menstrual.

Mamograf Siemens Mammomat Inspiration cu tehnologie Prime

Siemens Mammomat Inspiration reprezintă noul punct de referință în domeniul mamografiei. Echipamentul marca Siemens asigură acuratețea diagnosticului prin lărgimea unghiului de 50°, atingând astfel cea mai mare rezoluție de adâncime prin unica tehnologie de tomosinteză mamară HD. Viteza de citire este crescută, iar microcalcifierile sunt caracterizate rapid. Algoritmul inteligent de setare automată a parametrilor și sistemul de ghidare a compresiei determină obținerea unor imagini omogene, calitative. Nivelul de confort este sporit, investigația fiind personalizată în funcție de fiecare pacientă, iar doza de iradiere este redusă cu 30%.

Siemens Mammomat Inspiration este capabil să evidențieze leziunile cele mai mici, rata „cancerelor de interval” fiind redusă substanțial. Totodată, scade și rata necesității efectuării unei biopsii sau a unei intervenții chirurgicale inutile.

Mamografia digitală cu tomosinteză este cel mai pretentios examen radiologic, obligatoriu la femeile având peste 40 de ani, deoarece, odată cu înaintarea in vârstă, țesutul glandular involuează, limitând sensibilitatea ecografiei. 

Care sunt avantajele unei mamografii digitale 3D cu tomosinteză? 

·         Comparativ cu mamografia clasică, o mamografie digitală cu tomosinteză permite vizualizarea aprofundată a țesuturilor și a leziunilor de cele mai mici dimensiuni, care sunt dificil de evidențiat, mai ales în cazul sânului cu structură densă, care prezintă un risc crescut de apariție a bolii. Rata de identificare a cancerului de sân invaziv crește astfel cu 41%.

·         Metoda de examinare este complet atraumatică, și  lipsită de riscuri, iar beneficiul adus de mamografie este net superior gradului mic de iradiere (același ca la o simplă radiografie dentară).

·         Principalele metode prin care medicul și pacienta reușesc să lupte împotriva cancerului mamar sunt prevenirea și detectarea precoce a tumorilor de sân.

·         Drept excepție de la regulă, mamografia poate fi efectuată, la recomandarea medicului, de către persoanele având vârsta sub 40 de ani, în situația în care sunt depistate ecografic leziuni suspecte. 

·         În momentul în care, rezultatul obținut este asociat cu examenele imagistice realizate anterior (RMN sân, ecografie mamară), consultația senologică și istoricul familial, acuratețea diagnosticului poate depăși procentul de 95%.

      Medicul de familie reprezintă primul pas în evaluarea senologică

Având în vedere faptul că adresabilitatea la cabinetul medicul de familie este foarte mare, pacientele se pot programa la centrul Optim Diagnostic II, în baza biletului de trimitere emis de medicul de familie, pentru investigația mamografie, efectuată în contract cu CAS. Investigațiile sunt realizate eficient, într-un timp extrem scurt, confortul, nivelul de siguranță șj claritatea excepțională a imaginilor asigurând un diagnostic țintit și o îngrijire medicală de încredere.

Scopul nostru este acela de a ajuta pacientele care ne trec pragul anual și de a menține încrederea pe care acestea o au în noi, la cele mai înalte standarde. Alege să ni te alături în programul de prevenție și luptă împotriva cancerului de sân!

 Optim Diagnostic II – Centru de Imagistica Medicala

B-dul Mihai Eminescu, nr. 39

0740 72 72 72

0745 72 72 72

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:29

Anunț oficial: pe 19 aprilie încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași
12/04/2024 18:33

Lucrările la proiectul de construire a Spitalului Regional de Urgentă (SRU) Iasi vor incepe pe 19 aprilie, conform unui comunicat primit pe adresa redactiei. În acest sens, Agentia Natională pentru Dez ...

Morții cu morții și vii cu cine? Guvernului nu-i pasă că Rafila este un incompetent!
12/04/2024 16:20

In fata unei tragedii atat de tulburătoare, rămane imperativă o introspectie profundă asupra valorilor si eticii care guvernează sistemul nostru medical. Cazul recent de la Spitalul Sfantul Pantelimon din ...

Alexandru Rafila descinde la 'spitalul groazei' din București, unde au fost zeci de morți suspecte - Ministrul a răbufnit: Lăsaţi-ne să ne facem treaba!
12/04/2024 12:03

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat vineri, inainte de vizita la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti, că ancheta in cazul deceselor din acest spital este abia la inceput. El ...

Pacienți uciși de medici!? Val de morți suspecte în Spitalul „Sfântul Pantelimon”, din București
12/04/2024 00:27

In doar două zile, la sectia ATI a Spitalului Sfantul Pantelimon ar fi murit aproape 20 de pacienti, in mod suspect. Situatie socantă la un spital din Capitală, după ce, in doar două zile, ar fi murit apr ...

Ce spune Rafila, despre cazul de la Spitalul Pantelimon, unde 20 de persoane au murit pentru că li s-ar fi administrat incorect un medicament
12/04/2024 00:26

Ministrul Sănătătii, Alexandru Rafila, a comentat joi seara situatia de la Spitalul Sfantul Pantelimon din Capitală, unde 20 de pacienti au murit in patru zile la sectia ATI, după ce le-ar fi fost administ ...

11 aprilie, este sărbătorită Ziua Mondială de Luptă Împotriva Bolii Parkinson.Peste 70.000 de români suferă de Parkinson.
11/04/2024 17:30

Peste 70.000 de romani sunt afectati de boala Parkinson, conform specialistilor. Identificarea simptomelor in etapele incipiente si diagnosticarea afectiunii inainte ca manifestările să devină evidente sunt ...

Decese puse sub semnul întrebării la Spitalul Sfântul Pantelimon. Corpul de Control, trimis de Ministrul Sănătății să investigheze situația
11/04/2024 16:29

Ministrul Sănătătii, Alexandru Rafila a declarat că va trimite Corpul de Control să verifice informatiile privind un presupus val de decese suspecte la sectia de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfantul ...

Fermierii din SUA iau măsuri după ce gripa aviară a fost depistată la vaci / Focare confirmate în șapte state americane
11/04/2024 16:04

 Producătorii de lapte din Statele Unite au inceput să ia măsuri, in unele cazuri radicale, pentru a incerca să oprească răspandirea gripei aviare la animalele lor, după ce aceasta a fost depistată ...

Mierea vândută în UE va avea pe etichetă țara de origine, proiectul a fost votat în Parlamentul European
11/04/2024 11:02

 Parlamentul European a votat miercuri seara in favoarea unor măsuri care să faciliteze identificarea originii mierii, informează dpa, preluată de Agerpres.   Cu 603 voturi pentru, 9 impotri ...

Cursuri pentru îngrijirea bebeluşilor, destinate tăticilor
10/04/2024 22:10

Tatii care doresc să primească sfaturi de la specialisti in legătură cu metodele de ingrijire a nou-născutilor au posibilitatea de a se inscrie in programul de educatie comunitară „Scoala părintilo ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei