Lockdown total de sărbători în două țări

in-omicron

Dimensiune font:

| 20-12-2021 09:11Țările de Jos au intrat duminică într-o nouă izolare strictă din cauza temerilor legate de varianta coronavirusului Omicron. Totodată, ministrul Sănătății din Marea Britanie nu ar exclude alte restricții, deoarece Europa se pregătește pentru o creștere a infecțiilor cu Covid-19 în perioada festivală, de obicei aglomerată.
S

Întâlnirile în interiorul locuințelor din Olanda vor fi acum limitate la maximum doi oaspeți per gospodărie, până cel puțin la jumătatea lunii ianuarie, a anunțat premierul Mark Rutte, citat de CNN. Acest număr este extins ușor în preajma Crăciunului și a Revelionului la patru invitați. Magazinele neesențiale, locurile de ospitalitate și instituțiile culturale vor fi, de asemenea, închise, în timp ce școlile vor rămâne închise cel puțin până pe 9 ianuarie.

Într-o apariție televizată, Mark Rutte a spus că noua politică de izolare a fost „inevitabilă din cauza celui de-al cincilea val care vine asupra noastră cu varianta Omicron”. Eșecul de a acționa acum ar duce probabil la „o situație de necontrolat în spitale”, a adăugat Rutte.

Olanda se luptase deja cu un nou val de cazuri de Covid-19 înainte ca tulpina Omicron să ajungă pe țărmurile sale luna trecută. Unii experți prevăd acum că va deveni varianta dominantă în țară înainte de sfârșitul anului. În alte părți ale Europei, există un sentiment de groază că, în ciuda lansării vaccinului, Crăciunul din acest an va arăta mult ca cel din 2020, deoarece Omicron se răspândește într-un ritm fenomenal în anumite părți ale continentului.

Londra declară „incident major”
În altă parte, Regatul Unit al Marii Britanii se află în strânsoarea unui val de infecții cu Omicron, secretarul pentru Sănătate Sajid Javid spunând duminică la BBC că nu poate exclude restricții înainte de Crăciun. Varianta Omicron reprezintă acum aproximativ 60% din cazurile de Covid-19 din Anglia, a mai spus Javid pentru Sky News duminică.
În ziarul Daily Telegraph, Javid a spus că, deși încă nu se știau multe despre severitatea Omicron, Marea Britanie știe că se confruntă cu „un tsunami de infecții în următoarele zile și săptămâni”.

„Omicron se răspândește într-un ritm pe care nu l-am mai văzut până acum și s-a dublat la fiecare două-trei zile. Ieri au fost raportate peste 90.000 de cazuri noi în Marea Britanie. Credem că numărul de infecții — persoane cu boală, dar care nu au fost confirmate de un test — este semnificativ mai mare decât atât”, a scris Javid duminică.

Comentariile sale vin după ce primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat sâmbătă un „incident major” în capitală din cauza creșterii rapide a numărului de cazuri. Un „incident major” se referă la un eveniment care necesită aranjamente speciale între serviciile de urgență și autoritățile locale. Khan a spus duminică că noile restricții legate de Covid-19 sunt „inevitabile”, în cadrul emisiunii Andrew Marr de la BBC.

Ce poate învăța lumea din țările în care Omicron este în creștere?
În ultimele săptămâni, Regatul Unit al Marii Britaniia reintrodus unele măsuri – inclusiv purtarea măștilor în majoritatea locurilor publice interioare – într-un efort de a reduce infecțiile.

Dar Khan a cerut guvernului să meargă mai departe. „Cred că dacă nu introducem noi restricții, mai devreme decât mai târziu, veți vedea și mai multe cazuri pozitive și, potențial, servicii publice precum NHS [serviciul de sănătate din Regatul Unit] pe punctul de a se prăbuși, dacă nu chiar se va prăbuși.” a spus acesta.


Grupul științific pentru situații de urgență (SAGE) al guvernului a avertizat, de asemenea, că, dacă nu se vor introduce noi măsuri de coronavirus foarte curând, internarea în spitalele Covid-19 ar putea ajunge la 3.000 pe zi în Anglia, într-o întâlnire de joi.

Germania a adăugat duminică Regatul Unit al Marii Britanii pe lista de zone cu „variante de îngrijorare”, ceea ce înseamnă că numai cetățenii și rezidenții germani vor putea intra în țară din Marea Britanie.

Pe tot continentul, orașele anulează deja festivitățile de Anul Nou pe fondul îngrijorărilor cu privire la creșterea cazurilor. Franța a anunțat vineri că evenimentele și adunările mari în aer liber vor fi interzise în ajunul Anului Nou, deoarece țara se confruntă cu cel de-al cincilea val de infecții, avertizând că Omicron va deveni varianta dominantă până la începutul anului 2022.

Danemarca a propus, de asemenea, închiderea cinematografelor și teatrelor și limitarea numărului de persoane din magazine cu o săptămână înainte de Crăciun, încercând să controleze o creștere a cazurilor. Iar în Italia, Roma se numără printre câteva orașe italiene care au decis să anuleze festivitățile de Anul Nou din cauza preocupărilor legate de coronavirus, au declarat autoritățile joi. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Primaria Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani, telefon 0231/561.946, fax 0231/561.936, e-mail: primariacotusca@ yahoo.com, cod fiscal 3372157. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: a) teren in suprafata de 7.900 mp, din Parcela Cadastrala 677, lot 2, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; b) teren in suprafata de 680 mp, din Parcela Cadastrala 682, lot 2, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; c) teren in suprafata de 7.210 mp, din Parcela Cadastrala 682, lot 1, situat in comuna Cotusca, judetul Botosani, apartine domeniului public al Comunei Cotusca, conform caietului de sarcini; conform H.C.L. nr. 22/08.04.2022 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitarea scrisa, de la sediul Primariei Comunei Cotusca. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei, se achita numerar la Casieria institutiei sau in contul concedentului: RO60 TREZ 1195 006X XX00 0330, deschis la Trezoreria Saveni, cod fiscal al concedentului 3372157. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.05.2022, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 30.05.2022, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 30.05.2022, ora 12.00, la sediul Primariei Comunei Cotusca, Cotusca, Str. Principala nr. 116, judetul Botosani. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de contencios administrativ a Tribunalului Botosani, oras Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, e-mail: tr-botosani-reg@ just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.05.2022.
Administratorul judiciar desemnat prin Sentinţa civilă nr. 76/F/12 aprilie 2022, pronunţată de Tribunalul Vaslui în dosarul nr. 454/89/2022, privind debitoarea S.C. SOPHPANIS S.R.L. Vaslui, având C.U.I. 28957084, sediul social în mun. Vaslui, str. Ştefan cel Mare, nr. 275, corp clădire C3, spaţiul 1, jud. Vaslui, înscrisă la O.R.C. Vaslui sub numărul J37/313/2011, notifică deschiderea procedurii generale a insolvenţei, conform Legii privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este 20.05.2022. În temeiul art. 114 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, nedepunerea cererii de admitere a creanţei până la termenul menţionat atrage decăderea din drepturi privind creanţa/creanţele deţinute împotriva debitorului. Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 03.06.2022. Termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 28.06.2022. Adunarea creditorilor va avea loc în data de 09.06.2022, ora 1200 la sediul administratorului judiciar din mun. Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, jud. Vaslui, având următoarea ordine de zi: 1. desemnarea comitetului creditorilor şi a preşedintelui acestuia; 2. confirmarea administratorului judiciar şi a onorariului, 3. probleme diverse. Relaţii la administratorul judiciar ESTCONSULT I.P.U.R.L. Huşi, tel. 0335/566.035, 0727/850.575.
1.Informatii generale privind locatorul: Primaria Comunei Voinesti, cu sediul in satul Voinesti, str.Principala, nr.153, comuna Voinesti, judetul Iasi , telefon/fax: 0232/294755 2.Informatii generale privind obiectul inchirierii : inchiriere pe o perioada de 7 ani a unor suprafete de pasuni aflate in domeniul privat al UAT Comuna Voinesti, conform caietului de sarcini. Pretul de inchiriere stabilit conform HCL nr.74 /23.04.2021 , HCL nr.80/28.05.2021 si HCL nr.14/24.03.2022 este de 120 lei/ha/an. 2.1. Procedura aplicata : atribuire directa conform HCL nr.74 /23.04.2021 3. Informatii privind documentatia de inchiriere: 3.1.Modalitatea prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de inchiriere. Documentatia de atribuire se poate obtine de la sediul Primariei Comunei Voinesti, din sat Voinesti, str.Principala, nr.153, com.Voinesti, jud. Iasi. 3.2. Denumirea si adresa Compartimentului din cadrul locatorului de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de inchiriere. Documentatia de inchiriere se poate obtine de la Compartimentul Registru agricol din cadrul Primariei Comunei Voinesti, persoana de contact: inspector Marcoci Irina – membru comisie 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar. Documentatia de atribuire se poate obtine contra sumei de 100 lei de la sediul Primariei Comunei Voinesti, din sat Voinesti, str.Principala, nr.153, com.Voinesti, jud. Iaşi. Suma se achita la casieria institutiei. 4. Informatii privind cererile de inscriere 4.1. Data limita de depunere a cererilor de inscriere la sedinta publica de atribuire directa Dosarele de inscriere se depun la registratura Primariei Comunei Voinesti, pana la data de 16.05.2022 ora 1500. Documntele necesare in vederea intocmirii dosarului de inscriere sunt mentionate in caietul de sarcini. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de atribuire directa Sedinta publica de atribuire directa va avea loc in data de 19.05.2022 ora 0900 la sediul Primariei Comunei Voinesti. 6. Denumirea instantei competente in solutionarea litigiilor Judecatoria Iasi, str.Anastasie Panu, nr.25
Peste 500 de noi cazuri de COVID-19. Numărul pacienților internați, în scădere
18/05/2022 14:41

 513 noi cazuri de COVID-19 s-au inregistrat in Romania in ultimele 24 de ore, cu 168 mai putin fată de ziua anterioară. Cele mai multe cazuri - 138 - sunt in Bucuresti. Coronavirus Romania   ...

Fetița transplantată hepatic a murit
18/05/2022 14:12

Fetiţa transplantată hepatic la Institutul Clinic Fundeni a decedat marţi seară, a informat instituţia medicală. "Fetiţa care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat in sea ...

În România, un copil din 3 e născut în afara mariajului. În Grecia, ponderea e de unu la nouă, iar în Franța de peste 6 din 10 / Situația pe județe
18/05/2022 09:15

 Domnica S. Lucrează la o multinatională. Este una din fetele despre care odinioară se spunea ”N-a avut noroc in viată”. Frumoasă si inteligentă, a rămas singură. A avut o aventură cu ...

Merișoarele calmează durerile articulare și reduc glicemia
17/05/2022 18:01

  Merisoarele, cunoscute popular si că „insulina verde”, sunt consumate de cel putin 400 de ani, prima referintă istorică a lor fiind intr-o carte despre triburile amerindiene. Fructel ...

FOTO/VIDEO - Aronia, fructul minune pentru diabetici
17/05/2022 17:23

Pentru ca tot mai multe persoane sunt interesate sa aiba un mod de viata cat mai sanatos, oamenii au inceput sa se intoarca spre plante si spre natura. Astfel au fost redescoperite proprietatile diferitelor tip ...

Starea fetiţei transplantate hepatic la Institutul Clinic Fundeni este critică
17/05/2022 15:45

Starea fetiţei transplantate hepatic la Institutul Clinic Fundeni este critică, necesitand măsuri susţinute de terapie intensivă, informează instituţia medicală, luni, intr-un comunicat de presă. &quo ...

Aproape 300 de persoane s-au vaccinat cu a patra doză
17/05/2022 14:54

Un număr de 292 de persoane s-au imunizat luni cu doza a patra de vaccin impotriva COVID-19, prima zi in care s-a administrat această doză. "Cei care doresc să işi facă doza 4 de vaccin impotriva CO ...

Specialiștii în sănătate atrag atenția: mare grijă la căpușe, e sezonul lor! Primele semne că ai fost mușcat
17/05/2022 14:15

 Medicii atrag atentia că, odată cu cresterea ierbii si a gradelor din termometre, apar tot mai multe căpuse care se pot prinde nu numai de blana animalelor de companie, ci pot musca si direct oamenii. ...

Un nou medicament pentru diabet
17/05/2022 13:20

Un nou tratament pentru diabetul de tip 2 a fost aprobat de către Administratia Americană pentru Alimente si Medicamente (FDA). Potrivit NewAtlas, noul produs - Mounjaro (tirpetadiză), ce se administrează ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei