Lauri pentru sportivii Iaşului

2gala

Dimensiune font:

| 19-03-2023 19:07

Aproape 100 de sportivi, antrenori, conducători de cluburi şi susţinători ai sportului au primit premii, plachete, diplome, flori şi aplauze la Gala Laureaţilor Sportului Ieşean, pentru activitatea şi rezultatele din anul 2022, eveniment organizat de Primăria Municipiului Iaşi, Consiliul Judeţean şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.

Întâlnirea găzduită de Sala Unirii de la Cinema ,,Victoria” s-a bucurat de prezenţa campioanei olimpice şi mondiale la atletism Maricica Puică, originară din Iaşi, şi a constituit un bun prilej pentru ca sportivii cei valoroşi ai judeţului şi ai ţării să se cunoască între ei şi să afle detalii despre rezultatele obţinute, în urma prezentărilor din momentul premierii, dar şi ca urmare a demonstraţiilor oferite publicului. Acestea din urmă au fost susţinute cu rafinament şi măiestrie de gimnaştii de la CSM – Gimnis, de karateka de la Risei-Raţiune, de dansatorii de la Dans Energy şi de culturiştii de la CSM.

Este greu să-i enumerăm pe toţi cei care au primit distincţii în cadrul festivităţii transmise de TVR Iaşi şi prezentată de jurnalistul Vlad Lucian Arhire, dar vom sublinia că reprezentanţi ai oraganizatorilor ne-au declarat că se doreşte ca această Gală anuală să cuprindă o comunitate cât mai largă a practicanţilor sportului din judeţ, de la vârstele cele mai fragede şi până la practicanţii de vârsta a treia, care promovează imaginea Iaşului, la fel ca sportivii de înaltă performanţă, clasificaţi după un regulament elaborat de ministerul de resort.

Între cei care au urcat pe scenă s-au numărat Rareș Soroceanu (Trisport Iași, campion național - 9 ani, la înot), Luca Asăvoaie (ACS Prosperitatea, campion național - 9 ani, la sabie), Mihai Onofrei (CSM Iași, campion național - 9 ani, la culturism- fittnes), dar şi Ioan Herman (CFR Iași, campion naţional de popice, cat. plus 80 de ani). Au fost premiaţi, de asemenea, Ștefan Lătescu (ACS Scorpions Iași, câștigător al Galei K1 – World Grand Prix Osaka-Japonia), Andreea Verdeş (declarată Gimnastă de Clasă Mondială de Federația Internațională de specialitate), Andrei Oriţă şi Gabriel Iftimoaie (organizatori ai celor două turnee de tenis ATP 100 și WTA 125, Concord Iași Open și BCR Iași Open).

La categoria „Arte Marţiale” s-au remarcat, între alţii, Dragoș Balaiasa (ACS Suprem Karate Club, campion mondial de seniori), Octavian Postolache şi Aurel Ciubotariu (CS Enpi, medaliaţi cu ,,bronz” la CM), Elena Acatrinei (ACS Risei Rațiune, campioană mondială de tineret), toţi la karate tradiţional.

Secţiunea „Sporturi Neolimpice” i-a adus în prim plan pe sportivii secţiilor de radioamatorism, prin Gabriela Ivan, campioană mondială de senioare, de culturism-fitness, prin Ştefana Sandu, campioană europeană de senioare şi Lucian Popa, campion mondial de seniori, toţi trei de la CSM Iaşi, de dans sportiv prin Antonia Iosub de la ACS Dance Energy, campioană europeană şi vicecampioană mondială de senioare, precum şi grupul de arcaşi de la CSM Iaşi cu rezultate foarte bune la C.M.- under 21: Elena Topliceanu, Andreea Albu, Adrian Vlase şi Rareş Alexandrescu, campioni mondiali în diferite probe. Şahistele Miruna Lehaci şi Ema Obadă, de la CSM Iaşi 2020, campioane europene de junioare pe echipe s-au aflat şi ele între premiante.

La ,,Sporturi Olimpice”, canotajul şi scrima au dominat topul. În 2022, Andrada Moroşanu a cucerit ,,aurul” la CM U23, iar Patricia Cireş a cucerit ,,aur” la  CE U23 şi ,,argint” la CM U23. Manuela Lungu a devenit campioană europeană la U23, Andra Filote şi Amalia Azoiţei, reuşind, şi ele, să ajungă campioane europene la U19, toate legitimate, anul trecut, la CSM Iaşi. Şi scrimerii au îmbogăţit vitrinele cu trofee: Amalia Stan, vicecampioană europeană la cadeţi-echipe, Casian Cîdu, vicecampion mondial U20 - echipe şi locul III la CE de cadeti–echipe, ambii de la CSŞ Unirea, Alexandru Zmău şi Matei Cîdu, medaliaţi cu ,,bronz” la CE U23-echipe, de la CSM. Au mai primit distincţii Andreea Manole (ACS Mark 2000) - atletism, paralimpic, locul III la Jocurile Mondiale şi locul IV la C.E. juniori, Vlad Simionescu (CS Politehnica) – locul II la Cupa Mondială şi echipa de rugbi feminin în 7 a CS Politehnica, situată pe locul I în Liga Naţională şi în Cupa României.

Premiile au fost înmânate de Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Cojocaru, prefectul judeţului Iaşi, Vasile Cîtea, preşedintele Federaţiei Române de Box şi de alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

Şi cu acest prilej, s-a evidenţiat faptul că antrenorii Iaşului selecţionează talente şi formează sportivi valoroşi, argumentul fiind rezultatele foarte bune de la nivelul copiilor, juniorilor şi tineretului. Numai că, atunci când ar trebui să se împlinească şi ca seniori, competitorii noştri pornesc spre alte cluburi care le oferă condiţii de viaţă mai bune şi succesele care vin intră în panoplia instituţiilor respective. Viorel NEGRU

 

 

 

 

 

 

 

     

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1691 mp, identificat cadastral cu nr. 61340, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 337.00 lei/an; teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1948 mp, identificat cadastral T59 p 938/8, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 294.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61397, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61394, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan/extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1500 mp, identificat cadastral cu nr. 61486, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 385.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1347 mp, identificat cadastral cu nr. 61509, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 1535.00 lei/an. Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 50/30.06.2021, H.C.L nr. 74/29.09.2021 H.C.L. H.C.L nr. 73/28.09.2021 H.C.L. 63/30.09.2020, H.C.L. 84/22.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 13.06.2023, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 14.06.2023, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1683/89/2022, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. TATATU BAKERY S.R.L. Vaslui, cu sediul în loc. Vaslui, judeţul Vaslui. Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 05.05.2023. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 25.05.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, respectiv până la data de 27.07.2023 la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103.
ANUNŢ privind închirierea prin licitaţie publică a unei suprafete de teren de 15 mp, in curtea Dispensarului Moţca – CF 60052, pentru amplasarea unui container ȋn vederea desfăsurării de activităţi privind vȃnzare produse papetarie, de multiplicare documente, etc. UAT Comuna Moţca, adresa : localitatea Moţca, str. Moldovei, nr. 70, judeţul Iaşi, tel : 0232/715777, fax: 0232/715050 , email : comuna_motca@yahoo.com scoate la licitaţie publică o suprafaţă de teren de 15 mp, situat în intravilanul comunei Moṭca, ȋn curtea Dispensarului din localitatea Moṭca – CF 60052. Accesul la imobillul menţionat se face din str. Moldovei. Închirierea se face conform art. 333 – 336 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ şi Hotărȃrea Consiliului local Moţca nr. 32 din 27.04.2023. Documentaţia de atribuire poate fi achiziţionată, contra cost, de la sediul Primăriei comunei Moţca. Contravaloarea documentaţiei este de 100 lei. Ofertele se redacteazã în limba românã şi vor fi prezentate conform documentaţiei de atribuire. Data limitã pentru depunerea ofertelor este 31.05.2023 ora 9:00. Adresa la care trebuie depuse ofertele : Primãria comunei Moţca, str. Moldovei, nr. 70, judeţui Iaşi. Data limitã pentru solicitarea clarificãrilor este 25.05.2023. Data limitã pentru transmiterea rãspunsului la clarificãri este 26.05.2023. Licitaţia va avea loc în data de 31.05.2023 ora 11:00 la sediul Primãriei comunei Moţca, judeţul Iaşi. Litigiile de orce fel ce decurg din executarea contractului de concesionare sunt de competenţa secţiei de contencios administrativ a Tribunalului Iaşi.
Performanță fabuloasă pentru Leo Messi: a devenit cel mai titrat fotbalist din istorie
28/05/2023 10:56

Lionel Messi a devenit cel mai titrat jucător din istoria fotbalului, cu 43 de titluri, cand a fost incoronat din nou campion al Franţei cu PSG, sambătă seara. Acest trofeu completează o vitrină deja pli ...

 Max Verstappen (Red Bull Racing) va porni de pe prima poziţie a grilei în Monaco Grand Prix, a şasea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.
27/05/2023 19:33

 Max Verstappen (Red Bull Racing) va porni de pe prima poziţie a grilei in Monaco Grand Prix, a şasea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Pentru Verstappen este primul pole position in Monaco. ...

Noua campioană națională la fitness este medic în Neamț. Cum arată Virginia Laic la 47 de ani
27/05/2023 07:10

Virginia Laic, un medic stomatolog din Roman, judeţul Neamţ, a devenit, la 47 de ani, campioană naţională la fitness. Ea a obţinut medalia de aur la Cupa Romaniei, in palmares avand şi alte trofee. La c ...

Video | Nebunie în barajul pentru Conference League: Craiova a condus cu 3-0, a fost egalată deși avea un om în plus și s-a impus la lovituri de la 11 metri
26/05/2023 23:47

  Echipa FCU Craiova a invins vineri, pe teren propriu, scor 5-4 (1-0, 3-3, 3-3), după lovituri de la 11 metri, formaţia FC Voluntari, in semifinala barajului de calificare in Conference League. Craiove ...

Cotidianul francez L'Equipe anunță lovitura dură pe care Mbappe le-a pregătit-o celor de la PSG
24/05/2023 14:38

 Kylian Mbappe, căpitanul selecţionatei de fotbal a Franţei, a decis să nu activeze opţiunea de prelungire cu un an a contractului său cu clubul Paris Saint-Germain, anunţă cotidianul sportiv franc ...

Gigi Becali, de râsul fotbalului românesc: Balint și Strizu i-au pus sare pe rană
22/05/2023 14:09

Gigi Becali poate scrie o carte de succes, intitulată „Cum să iesi pe locul 2?“. Mereu! Iar asta in timp ce cheltuiesti cei mai multi bani, comparativ cu restul competitoarelor. E o „performantă“ car ...

Schimbări în Top 10 WTA - Simona Halep, întrecută și de Sorana Cîrstea
22/05/2023 11:34

 Suspendată provizoriu pentru dopaj (este acuzată acum si de neregularităti in pasaportul biologic), Simona Halep a fost depăsită si de Sorana Cirstea in clasamentul WTA.   J ...

„Vrem stadion!”, s-a strigat, din 10.000 de piepturi, în Copou
21/05/2023 22:30

  * meciul cu Dinamo n-a avut istoric... * stadion plin, foarte multi tineri, copii si reprezentante ale sexului frumos, oameni radiind de fericire, valuri prin tribune, apostrofări la adresa presedintel ...

VIDEO Ianis Hagi, primul gol pentru Glasgow Rangers după mai bine de un an de zile
21/05/2023 18:16

 Ianis Hagi a reusit să marcheze duminică un gol pentru Glasgow Rangers in victoria, scor 3-1, obtinută pe terenul celor de la Hibernian (etapa 36-a din campionatul de fotbal al Scotiei). Ianis Hagi& ...

Dinamo a pierdut, scor 4-1, meciul jucat pe terenul celor de la Poli Iași în ultima etapă din play-off-ul din Liga 2 /VEZI AICI CLASAMENTUL FINAL
21/05/2023 15:12

 ​Dinamo a pierdut, scor 4-1, meciul jucat pe terenul celor de la Poli Iasi in ultima etapă din play-off-ul din Liga 2 la fotbal. „Cainii” vor merge la baraj, in timp ce Otelul Galati a obti ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei