LIVE VIDEO Procesul lui Novak Djokovic din Australia: Suspendarea ordinului de deportare, prelungită până la ora 11.00 / Experți: Chiar dacă va câștiga, viza îi poate fi revocată iar, din alte motive

ciocan justitie

Dimensiune font:

| 10-01-2022 08:16

 Novak Djokovic (căruia i-a fost anulată viza - sârbul nu este vaccinat anti-Covid) va afla luni dacă va rămâne în Australia pentru a participa la Australian Open. Procesul în care este judecată speța sârbului a început de la ora locală 10:00 (01:00, ora României), iar HotNews.ro vă va ține la curent cu ce se întâmplă în cel mai mare scandal al momentului din sportul mondial.


Transmisia LIVE a procesului poate fi urmărită mai jos, pe canalul de Youtube al Federal Circuit and Family Court of Australia:

(transmisia poate suferi intreruperi)


Informații oficiale despre caz pot fi obținute de aici.

UPDATE 07.36 Chiar dacă va câștiga luni în instanță, Djokovic nu are nicio garanție că viza nu îi va fi revocată din nou, din alte motive, spun experți juridici citați de Guardian.
 
UPDATE 07:00 Avocatul care reprezintă ministerul Afacerilor Interne, Christopher Tran, a subliniat că ordinul de deportare a lui Djokovic expiră la ora 16:00 și că e de acord cu prelungirea acesteia până la ora 16:30. Judecătorul Anthony Kelly a spus că îl va prelungi până la ora 20.00. (11.00, ora României)

Update 05:30: Instanța a luat o pauză de prânz. Procesul se va relua în jurul orei 6,30 ora României
 
Update 04:30: Avocatul lui Novak Djokovic tocmai și-a încheiat pledoaria, spunând că dacă va câștiga- „nu ar exista niciun motiv pentru care clientul său ar fi reţinut”. Avocatul ministrului Afacerilor Interne, Christopher Tran, susține pledoaria guvernului. La ora 5.00 (ora României) se așteaptă ca instanța să facă pauza de prânz.


Update 03:00: Avocaţii liderului mondial mai susţin că Djokovic nu a fost informat din timp că viza îi este anulată şi că, în conformitate cu legea migraţiei, ar fi trebuit să ştie acest lucru, pentru a se putea apăra.

 
Nicholas Wood spune că dovezile medicale pentru scutirea lui Novak Djokovic au fost trimise înainte de a zbura în Australia pentru Australian Open. El spune că "în mod evident nu este cazul că a încălcat regulile de biosecuritate şi "orice concluzie contrară este eronată".
 
"Domnul Djokovic a furnizat dovezi, atât înainte de îmbarcare, cât şi după sosirea la Tullamarine", a spus Wood.
 
Judecătorul Anthony Kelly a fost de acord cu avocaţii lui Djokovic şi a spus că sârbul a primit scutire medicală de la două entităţi medicale diferite din Australia: "Ce putea să facă mai mult acest om ?".


Update 02:20: Avocatul lui Djokovic, Nicholas Woods, l-a acuzat pe delegatul guvernului australian de "o lipsă totală de probe" atunci când li s-a cerut să explice de ce există motive pentru anularea vizei. Woods a spus că descrierea că "toate şi numai" dovezile anterioare expuse au stat la baza deciziei înseamnă că orice problemă din probele anterioare poate invalida decizia finală, scrie News.ro.

 
Wood spune că, în conformitate cu cerinţele privind cererea de viză, Djokovic a făcut o declaraţie de scutire medicală de la vaccinare, aşa cum i se cerea şi nu era obligat să furnizeze dovezile pentru acea scutire medicală. El a spus că este evident fals să se sugereze că sunt necesare dovezi medicale, dar a menţionat că Djokovic a furnizat în cele din urmă acele dovezi.


Update 02:15: Imagini în direct de la procesul lui Novak Djokovic:

Update 02:00: În timp ce avocații lui Djokovic își prezintă argumentele, Scott Morrison (premierul Australiei) vorbește într-o conferință de presă despre situația pandemică de la Antipozi. Susținătorii lui Nole consideră că acțiunea premierului este menită să pună presiune pe complexul de judecată, acesta prezentând cifre îngrijorătoare privind numărul infectărilor cu Covid-19 în continuă creștere.


Update 01:45: Imagini din fața tribunalului - susținătorii lui Novak Djokovic cântă și dansează în plină stradă.Update 01:36: Instanța a confirmat că audierea a început. Din cauza dificultăților tehnice, imaginile din sala de judecată nu sunt încă disponibile.

Update 01:30: Procesul nu a început încă - nu există acces la imagini din sala de judecată pentru că serverul este supraîncărcat. Astfel, începutul audierilor a fost amânat până la remedierea problemelor tehnice.


Update 00:50: Presa australiană informează că este liniște atât în fața hotelului în care este cazat Djokovic, cât și în fața Curții Federale din Melbourne. Aproximativ 50 de susținători ai liderului mondial sunt prezenți în zonă, dar aceștia sunt pașnici.

Update: Novak Djokovic va fi reprezentat în instanță de Nicholas Wood și Paul Holdenson, în timp ce guvernul australian va fi reprezentat de Christopher Tran.

Programul procesului lui Novak Djokovic:

 • Este vorba despre o audiere de o zi, în care ambele părți își vor prezenta argumentele.
 • Avocații lui Djokovic vor începe la ora locală 10:00 (01:00, ora României).
 • Reprezentanții guvernului australian vor răspunde la ora 15:00 (06:00, ora României).
 • Judecătorul a dispus ca ambele părți să nu aibă la dispoziție mai mult de 120 de minute pentru pledoariile orale. Deci, teoretic, toate argumentele ar trebui să fie ascultate până la ora 17:00 (08:00, ora României).


Ce știm până acum:

În concluziile de 13 pagini făcute publice duminică, înainte de audiere, avocaţii guvernului australian evidenţiază faptul că jucătorul sârb "nu este vaccinat" şi au subliniat că niciun moment nu i sa garantat viza de intrare în Australia.
 
În schimb, avocaţii liderul mondial susţin că acesta a obţinut o scutire de la vaccinarea obligatorie pentru a intra în Australia pe motivul unui test Covid-19 pozitiv pe 16 decembrie în Serbia (după o primă contaminare în iunie 2020). Dar, conform formularelor de scutire de la vaccinare ale autorităţilor federale australiene, o infecţie anterioară cu Covid-19 nu este un motiv valid pentru a nu fi vaccinat.
 
Djokovic a participat, de asemenea, la mai multe evenimente publice în zilele următoare, fără a purta mască. Persoanele nevaccinate sunt mai predispuse să îi infecteze pe alţii şi, prin urmare, să crească volumul de muncă al sistemelor de sănătate, reamintesc avocaţii guvernului australian, citați de News.ro.

 

Desfășurarea evenimentelor pe scurt în cazul Novak Djokovic
 • Djokovic și echipa sa aterizează la Melbourne la ora locală 23:15.
 • Inițial, aceștia nu au voie să părăsească avionul cu care au venit.
 • Ministrul Sportului din Australia a anunțat că Djokovic nu are dreptul să intre în țară.
 • Djokovic s-a aflat în custodia poliţiei de frontieră australiene timp de 8 ore, iar el a avut acces la telefonul mobil după 3 ore. Srdjan, tatăl sportivului, a afirmat că fiul său este ţinut captiv (Nole a fost izolat într-o cameră și a fost păzit de doi polițiști).
 • În acest caz s-au implicat şi Ambasada Serbiei, dar şi ambasadorul australian din Serbia. De asemenea, președintele Serbiei a acuzat Australia de "rele tratamente" față de Novak Djokovic și a cerut ca acesta să fie primit în țară de urgență.
 • După mai bine de 8 ore de audieri, Novak Djokovic nu a reușit să prezinte suficiente dovezi pentru scutirea lui de la vaccin și a fost rugat să părăsească Australia.
 • Novak Djokovic a făcut apel la decizia de expulzare, iar un judecător a analizat cazul joi.
 • Judecătorul însărcinat cu cazul sârbului a amânat decizia până luni dimineața, neavând toate documentele necesare. Nole va rămâne în Australia până la verdict.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Austria, prima victorie la EURO 2024
21/06/2024 21:32

    Nationala Austriei  Nationala Austriei a obtinut prima victorie de la EURO 2024, după ce a invins Polonia cu scorul de 3-1, intr-un meci din cadrul grupei D. Polonia &nda ...

De necrezut cât a ajuns să coste un bilet la ”negru” la România - Belgia
21/06/2024 18:16

 Victoria Romaniei cu Ucraina (3-0) din primul meci de la Euro 2024 a declansat isterie in randul fanilor nationalei noastre, multi incercand să ajungă pe ultima sută de metri in Germania, la partidele ...

Slovacia - Ucraina, în grupa noastră: rezultat întors după pauză. Calculele se complică
21/06/2024 17:57

  Meciul Slovacia - Ucraina se joacă ACUM si e transmis in format live TEXT pe GOLAZO.ro si in direct la Pro TV E al treilea meci al grupei E, in care se află si Romania Romania ar putea ...

„Tricolorii
21/06/2024 06:01

 Romania pare să-si fi găsit cadenta pe care o căuta de vreo două decenii. A bătut Ucraina cu 3-0, in primul meci la actuala editie a Campionatului European, desfăsurat in Germania, si va incerca, ma ...

David Popovici, mai aproape de aurul european și la 200 de metri liber. S-a calificat în finală cu cel mai bun timp
20/06/2024 20:35

David Popovici s-a calificat in finala probei de 200 de metri liber de la Campionatul European de natatie de la Belgrad, cu cel mai bun timp. Sportivul roman in varstă de 19 ani a scos un timp de 1 min si 46 ...

Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
19/06/2024 17:19

Presedintele Comitetului pentru Sport al Dumei de Stat a Rusiei, Dmitry Svishchev, a reactionat după victoria Romaniei in primul meci de la EURO 2024 in fata Ucrainei, afirmand că „nu am fost niciodată con ...

David Popovici s-a calificat în finală la 100 metri liber
18/06/2024 22:29

David Popovici s-a calificat in finala probei de 100 m liber cu cel mai bun timp, la Campionatele Europene de nataţie de la Belgrad. Popovici s-a calificat in finală cu cel mai bun timp: 47.82. Patrick Dinu ...

Golul lui Nicolae Stanciu a făcut înconjurul lumii! Reacția UEFA, după capodopera căpitanului României
18/06/2024 12:38

Nicolae Stanciu (31 de ani) a deblocat tabela din meciul Romania – Ucraina, gratie unui gol absolut superb marcat de la distantă. Nicolae Stanciu, cel mai frumos gol al turneului de pană acum In minutul 2 ...

Ucraina, în colaps! Selecționerul a fost dat afară din vestiar la finalul meciului. Şedință între jucători
18/06/2024 12:12

Scene incredibile in vestiarul Ucrainei după infrangerea, 0-3, cu Romania. Jucătorii l-au dat afară din vestiar pe selectionerul Serhiy Rebrov, dezvăluie presa din Germania. Acesta si-a certat jucătorii l ...

Un suporter al României a alergat 1400 de kilometri de la București la Munchen pentru a ajunge la meciul naționalei
17/06/2024 20:52

Daniel Horhogea, 40 de ani, a transformat calificările Romaniei la EURO 2024 in provocări extreme. Este pentru a doua oară, după Campionatul European din Franta, din 2016, cand parcurge distanta dintre Roma ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei