Poli Iași, blestemul lui Dorinel Munteanu!

1poli

Dimensiune font:

| 11-03-2024 06:00

* Oțelul - Politehnica Iași se va disputa în această seară, de la ora 20, în ultima etapă a sezonului regulat din SuperLiga * Poli Iași pare să se fi convertit într-un blestem pentru antrenorul Dorinel Munteanu, de vreme ce, în întraga sa carieră, antrenorul gălățenilor n-a reușit decât o victorie împotriva ieșenilor, în toate întâlnirile directe * iar  respectiva victorie a fost obținută tocmai în Copou, în urmă cu aproape 12 ani, un 1-2 în chiar prima etapă a sezonului 2012/2013, la capătul căruia Poli retrograda în divizia secundă

Dorinel Munteanu, antrenorul Oțelului Galați, se situează astăzi pe primele poziții în topul antrenorilor care activează în SuperLiga. Are și motive: a reușit să-i aducă pe „oțelari” din infernul Ligii 3 până în prima divizie, la porțile play-off-ului, a clădit o formație care se bate, de la egal la egal, cu toate echipele din țară și, cel mai important, a făcut toate acestea fără a avea la dispoziție vreun buget exorbitant, ci sume modeste, intrate în conturi când și când!

Criticat și contestat adesea, îndeosebi pentru metodele sale de antrenament, Dorinel Munteanu le-a răspuns contestatarilor pe teren, formația sa înregistrând doar 8 înfrângeri în actuala adiție de campionat, cu una mai puțin decât CFR sau Universitatea Craiova, de pildă. Iar asta spune totul despre ceea ce reprezintă astăzi Oțelul, despre valoarea antrenorului său, un tehnician care știe cum să-și capaciteze elevii - de regulă, fotbaliști tineri, fără nume sonore, dar cu o extraordinară ambiție pe terenul de joc - un fel de „copy-paste” după chipul și asemănarea lui Dorinel din vremea „generației de aur”..

Totuși, Poli Iași pare să se fi convertit într-un blestem pentru antrenorul Dorinel Munteanu, mai cu seamă că, de mai bine de două decenii, antrenorul gălățenilor n-a reușit decât o victorie împotriva ieșenilor, în toate întâlnirile directe din cariera sa. Iar  respectiva victorie a fost obținută tocmai în Copou, în urmă cu aproape 12 ani, un 1-2 în chiar prima etapă a sezonului 2012/2013, la capătul căruia Poli retrograda în divizia secundă.

 Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Ultima victorie a Iașului la Galați s-a produs pe 23 martie 2023, în Liga 2, fotbaliștii din Copou impunându-se cu 2-1, cu Leo Grozavu pe banca tehnică.

De fapt, în toată cariera sa, tehnicianul Politehnicii n-a pierdut până acum în fața Oțelului niciuna dintre cele 6 partide diputate (are 4 victorii și 2 remize). Sigur, acesta nu reprezintă un argument în măsură să schimbe soarta meciului din această seară, dar se constituie într-un important reper moral. „Va fi o partidă dificilă, cu un adversar incomod, o formație  care te provoacă la un joc de luptă și trebuie să fim inteligenți, să știm să contracarăm jocul lor, să ne impunem jocul nostru. Este foarte important ca orice oportunitate să o transformăm, pentru că la astfel de jocuri nu ai foarte multe șanse”, a declarat Leo Grozavu la conferința de presă de dinaintea partidei.

„Acest joc are o însemnătate deosebită pentru noi, pentru clubul nostru, pentru oraș. Este un derbi al Moldovei, orgoliile sunt foarte mari, punctele sunt foarte importante, deoarece trebuie să jucăm în play-out, unde ne dorim o clasare pe locul 7, deși avem în continuare și alte provocări, fiind angrenați în Cupa României... De aceea, am făcut un apel la jucători, căci acest joc are o încărcătură psihică și emoțională foarte mare, dar punctele sunt cele mai importante... Trebuie să fim determinați, agresivi, jucăm în fața propriilor suporteri, sper să fie tribunele pline și să obținem cele trei puncte”, a spus Dorinel Munteanu.

O întâlnire care, mai presus de orgolii, poate aduce beneficii imediate în conturile câștigătoarei. Iar asta deoarece formația care va învinge va avea asigurată o poziție mai sus de locul 11, iar diferența dintre locul 11 și 12 (primul care asigură salvarea directă de la retrogradare) este de un meci în plus pe teren propriu, în play-out și, din punct de vedere al drepturilor de televiziune, de 120.000 de euro. Bani se pot face multe lucruri, de la a plăti salariile jucătorilor pe o lună, la ale managerilor pe un an sau cu care se pot achita 2 stagii de pregătire centralizată, în vară!

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Asta, binențeles, dacă nu cumva coach Leo, sau cine va veni, nu va decide că, pentru un tonus muscular dedicat performanței e mai bună panta abruptă din Grădina Botanică și aerul searbăd de la marginea Copoului! Că s-au mai văzut din astea!

Și nu doar gloria financiară ar conta în ecuația performanței Politehnicii în actualul sezon, ci și una sportivă. Dar asta numai în cazul în care ieșenii vor ocupa pozițiile 7 sau 8. Acestea, pe lângă bonusul de la Ligă, din drepturile de televiziune, cuprins între 1,63 și 1,76 milioane de euro, va oferi ocazia disputării unui meci de baraj, la finalul fazei de play-out. Învingătoarea dintre locurile 7 și 8 va disputa apoi testul decisiv cu ocupanta locului 3 din play-off, pe terenul acesteia, pentru desemnarea participantei în tururile preliminare de Conference League.

Iar managerii Politehnicii și-au fixat deja acest obiectiv, fie și la nive declarativ, cu toate că drumul până acolo e unul lung și anevoios. Dar nu imposibil!

Mai ales că, în cazul unei victorii la Galați, diferența Politehnicii față de locul 8 va fi de doar două puncte (la înjumătățire), ceea ce nu reprezintă un impediment. 

Iar dacă n-o fi să fie, totul e să nu ne prăbușim mai jos de locul 12, căci fiecare echipă sortită barajului de rămânere în prima ligă (unde va întâlni o echipă de divizie inferioară) va primi, doar în cazul păstrării categoriei, 970.000 de euro. Cu 180.000 de euro mai puțin decât formația care se va salva de pe locul 12 și cu o diferență de 300.000 de euro în minus față de ocupanta locului 11! O mică avere pentru un club care, neavând un management profesionist, a fost obișnuit să stea cu mâna întinsă la Consiliul Local.

* la Politehnica Iași vor reveni Silviu Lung jr și Alin Roman (măcinați de accidentări), dar va lipsi, în continuare, lateralul Rareș Ispas * la Oțelul, cea mai importantă revenire este cea a antrenorului Dorinel Munteanu, care și-a ispășit cele trei etape de suspendare dictate de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal * și un alt amănunt interesant, partida va fi condusă, la centru, de Iuliana Demetrescu, ajutată la cele două linii de Mircea Orbuleţ şi Mihaela Ţepuşă. Andrei Moroiţă va fi rezervă, iar în Camera VAR vor intra Bogdan Dumitrache şi Cristina Trandafir.

Daniel LEONTE

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: Teren intravilan in suprafata de 35 mp, situat in orasul Negresti, Str. Decebal nr. 5, ce apartine domeniului public al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Cartea Funciara Nr. 73695 Negresti, Nr. Cadastral 73695, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 49/28.05.2024 si temeiul legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru realizarea unei constructii provizorii in vederea desfasurarii de activitati conexe serviciilor medicale referitoare la sanatatea umana. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic, din cadrul Orasului Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Casieria Serviciului Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 12.06.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 20.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Registratura, Orasul Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.06.2024, ora 11.00, Orasul Negresti, Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235/311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 29.05.2024.
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
19/06/2024 17:19

Presedintele Comitetului pentru Sport al Dumei de Stat a Rusiei, Dmitry Svishchev, a reactionat după victoria Romaniei in primul meci de la EURO 2024 in fata Ucrainei, afirmand că „nu am fost niciodată con ...

Biografia Nadiei Comaneci: Calea Spre Perfecțiune
19/06/2024 13:12

Gimnastica ritmică este unul dintre acele sporturi foarte populare in Romania. Acest lucru este facilitat de prezenta unor scoli puternice de gimnastică care dezvoltă talentele tinerilor sportivi. Gimnastele ...

David Popovici s-a calificat în finală la 100 metri liber
18/06/2024 22:29

David Popovici s-a calificat in finala probei de 100 m liber cu cel mai bun timp, la Campionatele Europene de nataţie de la Belgrad. Popovici s-a calificat in finală cu cel mai bun timp: 47.82. Patrick Dinu ...

Golul lui Nicolae Stanciu a făcut înconjurul lumii! Reacția UEFA, după capodopera căpitanului României
18/06/2024 12:38

Nicolae Stanciu (31 de ani) a deblocat tabela din meciul Romania – Ucraina, gratie unui gol absolut superb marcat de la distantă. Nicolae Stanciu, cel mai frumos gol al turneului de pană acum In minutul 2 ...

Ucraina, în colaps! Selecționerul a fost dat afară din vestiar la finalul meciului. Şedință între jucători
18/06/2024 12:12

Scene incredibile in vestiarul Ucrainei după infrangerea, 0-3, cu Romania. Jucătorii l-au dat afară din vestiar pe selectionerul Serhiy Rebrov, dezvăluie presa din Germania. Acesta si-a certat jucătorii l ...

Un suporter al României a alergat 1400 de kilometri de la București la Munchen pentru a ajunge la meciul naționalei
17/06/2024 20:52

Daniel Horhogea, 40 de ani, a transformat calificările Romaniei la EURO 2024 in provocări extreme. Este pentru a doua oară, după Campionatul European din Franta, din 2016, cand parcurge distanta dintre Roma ...

Marcel Ciolacu, bucurie de nedescris în tribune la România cu Ucraina: A trăit meciul ca un suporter
17/06/2024 18:57

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj imediat după finalul meciului Romania-Ucraina, de la Campionatul European de Fotbal din Germania. Mandru să fiu alături de echipa natională a Romaniei si de supo ...

Gafa uriașă a ucrainenilor înaintea meciului cu România de la Euro 2024: Au pângărit drapelul național
17/06/2024 18:31

Romania conduce, la această oră, cu trei goluri in meciul disputat cu Ucraina in faza grupelor Euro 2024. Meciul din grupa E a inceput la ora 16.00. Echipa natională de fotbal a Romaniei a invins luni la Mu ...

Ce debut! România – Ucraina 3-0!
17/06/2024 18:29

Ca pe vremuri, pe cand era antrenată de Iordănescu senior, asa a evoluat, ieri, Romania, in debutul său la Campionatul European de Fotbal, din Germania! Pe un stadion Allianz Arena, luat cu asalt de suporte ...

Pas important spre Liga a III-a! Pro Sport Vârfu Câmpului – ACS USV Iași 1-2 (1-0), în manșa-tur a barajului de promovare!
17/06/2024 08:29

ACS USV Iasi, formatia de fotbal a Universitătii de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi, a castigat duminică mansa-tur a barajului de promovare in Liga a III-a. Campioana Ligii a IV ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei