„FungiYo”, pasta-cremă vegană creată de studenți ai USV Iași va reprezenta România la faza internațională a competiției Ecotrophelia, de la Paris

c014d7f8-edde-45a6-bb5d-73612a917f49

Dimensiune font:

| 14-06-2024 12:43

 

Pasta-cremă vegană „FungiYo” (realizată din codițe de pleurotus, aquafaba, tescovină de mere, ștevie, pudră de roșcove și făină din semințe de dovleac) creată de studenții Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va reprezenta România la faza internațională a competiției Ecotrophelia, care va avea loc la Paris, Franța în perioada 20 - 21 octombrie 2024.

Echipa „FungiYo” este formată din studenții Eduard Horlescu, Cristina Dandeș, Livia Bărbuță și Cătălin Scripcă, de la Facultatea de Agricultură a USV Iași, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și este coordonată de șef. lucr. Gabriela Frunză, șef lucr. dr. Marius Ciobanu și prof. univ. dr. Paul Boișteanu.

Pe locul doi s-a clasat echipa Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, cu produsul „Sonata”, o băutură răcoritoare probiotică, iar pe locul al treilea s-a clasat  echipa de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca, cu „B12 Fusion”, un mix îmbogățit cu vitamina B12.

Juriul desemnat pentru Ecotrophelia a mai acordat șapte premii speciale echipelor de studenți de la universitățile participante.

Reamintim că USV Iași alături de Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR), a organizat ediția a X-a a Concursului Național Ecotrophelia România 2024, un concurs european de inovație în domeniul alimentar, care evidențiază creațiile și talentele studenților și transformă sectorul alimentar al viitorului. La nivel european, astăzi, Ecotrophelia înseamnă peste 3000 de studenți care au participat la competiție, peste 1100 de produse alimentare inovatoare, mai mult de 200 de universități și 22 federații naționale ale industriilor alimentare din: Austria, Belgia, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Lituania, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Elveția și Regatul Unit.

Scopul este de a implica studenții noștri în activități creative, inovative de a se documenta, de a se specializa pentru a deveni în primul rând buni specialiști în acest domeniu și sigur pentru a-și construi o carieră cât mai frumoasă în domeniul agroalimentar aflat în plină dezvoltare în România. Avem un potențial deosebit, iar noua abordare pe care o are și Universitatea noastră de Științele Vieții este aceea de a veghea asupra securității alimentare, de a crea produse nu doar gustoase, ci și sănătoase și prietenoase cu mediul”, a transmis prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, Rectorul USV Iași. 

 

 Descrierea produsului

FungiYo – preparat vegan

Într-o lume în care preocupările legate de sustenabilitate și sănătate cresc zilnic, produsul nostru apare ca o soluție inovatoare și ecologică, răspunzând nevoilor consumatorilor conștienți de impactul lor asupra mediului. Folosind tulpinile de ciuperci Pleurotus și aquafaba, ingrediente adesea neglijate și irosite, am creat o gamă de produse alimentare care nu doar minimizează risipa, dar oferă și beneficii nutriționale semnificative. Tulpinile de ciuperci, bogate în fibre și micronutrienți esențiali, transformă fiecare porție într-o sursă de sănătate, în timp ce aquafaba adaugă o textură unică și proteine vegetale, făcând produsul nostru ideal pentru cei care caută alternative sănătoase și sustenabile la produsele convenționale.

Prin cele trei variante ale produsului nostru - un aperitiv (PREP), un fel principal (CORE) și un desert (BLISS) - demonstrăm versatilitatea și adaptabilitatea incredibilă a ingredientelor noastre principale. Fiecare variantă este concepută pentru a satisface diferite preferințe și momente ale zilei, oferind o experiență culinară completă, de la o gustare ușoară la o masă complexă și consistentă, și, în final, un desert sănătos. În plus, fiecare produs este gata de consum, oferind o soluție convenabilă pentru consumatorii cu un stil de viață activ.

Produsul nostru complet vegetal este o alegere esențială pentru oricine dorește să adopte o dietă echilibrată și sănătoasă. Incluzând acest produs în dieta ta, contribui la menținerea unui stil de viață sănătos, asigurându-ți în același timp nutrienții necesari pentru buna funcționare a organismului. Acest produs nu doar îmbogățește varietatea dietetică cu gustul său unic, dar susține și vitalitatea generală, promovând un echilibru nutrițional pentru consumatori.

Alegând produsul nostru, consumatorii nu doar optează pentru o nutriție sănătoasă și echilibrată, dar participă și la un efort mai larg de protejare a mediului, susținând practici alimentare care utilizează la maximum resursele și reduc impactul negativ asupra planetei. Produsul nostru reprezintă alegerea perfectă pentru cei care doresc să se bucure de mese delicioase, nutritive și responsabile, reflectând un stil de viață modern și conștient.

FungiYoPREP: Aperitivul Ușor și Viguros

FungiYoPREP, aperitivul ușor și viguros care celebrează bunătatea vibrantă a piureului de coji de morcov. Perfect pentru a-ți începe masa cu un val de arome, această varietate este un amestec încântător care transformă cojile de morcov într-o gustare delicioasă și ecologică.

FungiYoCORE: Cel Mai Consistent dintre Toți

Întâlnește FungiYoCORE, cel mai consistent și mai nutritiv membru al trio-ului nostru. Această varietate robustă este plină de cea mai mare cantitate de făină de semințe de dovleac, derivată din turta nutritivă rămas după extragerea uleiului de dovleac. Este concepută pentru a te menține sătul și energizat pe tot parcursul zilei. FungiYoCORE este alegerea ta ideală pentru o sursă puternică de nutrienți și arome.

FungiYoBLISS: Deliciul Dulce pentru Toate Vârstele

Răsfață-te cu FungiYoBLISS, favoritul nostru dulce și încântător care este garantat să aducă o sclipire papilelor tale gustative. Această varietate prezintă gustul bogat și și aroma de ciocolată a pudrei de roșcove, creând o gustare dulce adorată de toată lumea. FungiYoBLISS este un răsfăț fără vină care promite momente de încântare în fiecare mușcătură.

 

  

Departamentul de Promovare – Comunicare

USV Iași, 14.06.2024

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:51

Rușine uriașă în învățământ! 49 de profesori au fost eliminați de la Titularizare, 11 din ei au copiat!
18/07/2024 14:06

In acest an s-a inregistrat o rată de prezentă de 86,48% la titularizare. Au fost peste 31.000 de candidaţi prezenti din totalul celor aproape 36.000 de candidaţi cu drept de participare la această probă, ...

Doar trei din cinci copii intraţi în şcoală au reuşit să obţină medii peste 5 la Evaluarea Naţională
15/07/2024 11:54

Organizaţia Salvaţi Copiii atrage atenţia asupra faptului că doar trei din cinci copii intraţi in şcoală acum nouă ani au reuşit să obţină medii peste 5 la Evaluarea Naţională. Există judeţe un ...

Au fost afișate rezultatele finale de la Bacalaureat 2024. De unde afli ce notă a luat copilul tău?
12/07/2024 13:51

Au fost afisate rezultatele finale de la Bacalaureat 2024. De unde afli ce notă a luat copilul tău? iti spune Ministerul Educatiei. Notele pot fi verificate pe baza unui cod si pe fiecare judet in parte. Rez ...

A început etapa de înscriere la liceu - repartizarea computerizată - pe 24 iulie
11/07/2024 14:32

Absolvenţii claselor a VIII-a care au trecut de Evaluarea Naţională se pot inscrie, incepand de joi, la licee, repartizarea computerizată urmand să aibă loc pe data de 24 iulie. In perioada 11 - 22 iulie ...

Un tânăr din Iași a luat Bacalaureatul cu 9,38, din închisoare. Acum spune că vrea să facă Facultatea de Drept
11/07/2024 13:26

Un tănăr de 19 ani din Iasi a luat Bacalaureatul cu media 9,38 din inchisoare. El se află in Centrul de Detentie Tichilesti de la Brăila si are cea mai mare medie dintre toti elevii unui liceu din oras. Ta ...

Programul FLEX ABROAD se va desfășura și în România după ce ministrul Educației, Ligia Deca, a semnat protocolul de colaborare
10/07/2024 14:32

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, si Eliza Chirilă-Pop, directorul executiv al American Councils for International Education din Romania, au semnat un protocol de colaborare privind derularea, in tara noastră, ...

Ligia Deca neagă vehement implicarea ministerului Educației în stabilirea nivelul 'ușor' al subiectelor de la BAC
08/07/2024 15:13

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, respinge informaţiile conform cărora, inainte de examenul de bacalaureat, profesori de la mai multe licee din ţară, din mediul rural şi din licee tehnologice, ar fi fost c ...

76,4 la sută,  rata de promovare la prima sesiune a examenului de Bacalaureat
08/07/2024 13:00

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, luni, că rata de promovare la prima sesiune a examenului de Bacalaureat este de 76,4% in creştere cu 3,6% faţă de anul trecut (72,8%). Un număr de 39 de candi ...

Funeriu îi face o ofertă de nerefuzat lui Iohannis - Întoarcerea la meditații: 'De data asta, însă, să știți că trebuie plătite taxe la stat'
04/07/2024 19:14

Daniel Funeriu, fost ministru al educatiei, il invită pe Klaus Iohannis să lucreze pe noua sa platformă de meditatii online. Dacă nu „prinde” un post international, presedintele are ocazia să devină ...

O singură medie de 10 în tot ruralul românesc, la Evaluarea Națională 2024
04/07/2024 15:09

O singură medie de 10 a existat la Evaluarea Natională 2024 in tot mediul rural. Un singur elev de la o scoală de la sat, care a sustinut Evaluarea Natională 2024, a luat nota maximă. Elevul a luat 10 ata ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei